Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Credința în Dumnezeu ne unește și ne poate aduce împreună”

,,Încă o dată s-a dovedit, dacă mai era nevoie, că

Credința în Dumnezeu ne unește și ne poate aduce împreună”

L-am citat pe primarul comunei Tulca, domnul Daniel Avrămuț.

,,Rar ni s-a întâmplat să ascultăm și să vedem pe aceeași scenă colindând, ca la un veritabil festival, formații corale de diferite culte (cultul ortodox, baptist și penticostal) din comuna Tulca, alături de ansambluri și interpreți îndrăgiți din părțile locului", ne-a spus doamna profesor Viorica Marc Bulzan, ea însăși interpret îndrăgit de muzică populară, tulcăniță, prezentă duminică pe generoasa scenă a Căminului Cultural din Tulca.
Primarul nostru se dovedește un om minunat!
Așadar,duminică seara (19 decembrie 2021), din inițiativa inimosului primar al comunei Tulca, domnul Daniel Avrămuț, pe scena Căminului Cultural din localitate, au susținut recital de colinde formații corale ale bisericilor din comunaTulca: Corul Bisericii Penticostale din Tulca, Corul Bisericii Ortodoxe din Căuașd, Corul Bisericii Baptiste din Tulca și al Bisericii Baptiste din Căuașd, Corul Bisericii Ortodoxe din Tulca, Ansamblul folcloric ,,Ardeleana" din Tulca, interpreții: Viorica Marc Bulzan, Buda Elena, Dodu Mădălin, Alexandra Chira (împreună cu Alex, fratele său), în cadrul unui adevărat concert de colinde.
În exprimările lor, unii au apreciat evenimentul ca o seară magică în care, cu toții, într-un glas, au vestit că în curând se va naște Pruncul Sfânt, Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.
,,Colindele voastre au intrat adânc în sufletele noastre și vor rămâne acolo pentru totdeauna. Colindul de la final, cântat împreună de toate grupurile religioase, toți preoții și pastorii, și toți artiștii prezenți, împreună cu toți cei din sală, a definitivat MAGIA. Mulțumesc în mod deosebit: preoților Buda Dorin și Turla Ciprian, pastorilor Ghiță Chișe, Dani Oșvat și Lăcătuș Alexandru, tuturor celor implicați în organizare, precum și celor prezenți. Nașterea Pruncului Sfânt să vă lumineze viața, să vă aducă bucurie în suflete. Sărbători binecuvântate", a spus domnul primar Daniel Avrămuț.
Acest concert de pomină urmează unui 1 Decembrie glorios!
Ca să o spunem pe aia dreaptă, domnul primar nu este la prima sa acțiune de marcă, pentru că de 1 Decembrie, iar s-a remarcat printr-o mobilizare deosebită de Ziua Națională a României.
Aflăm apoi că în 2022, în luna lui Gustar, se va pune de o manifestare a fiilor comunei. Dar multe se vor mai întâmpla până la acel august fierbinte!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe imagini în Galeria foto: Credința în Dumnezeu ne unește și ne poate aduce împreună”.
Pentru a urmări înregistrarea video a concertului de colinde, accesați aici: https://www.facebook.com/primariaTulca/videos/pcb.488185306154323/617017172899501

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:20:13 Ora de vară a Europei de Est