Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

,,Cea mai frumoasă clasă de Crăciun”

Proiectul

,,Cea mai frumoasă clasă de Crăciun”

Proiectul ,,Cea mai frumoasă clasă de Crăciun" s-a născut din dorința de a marca cel mai frumos moment al anului: Crăciunul, la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vașcău.

Sărbătorile de iarnă reprezintă prilej de bucurie,în special pentru copiii care aşteaptă cu nerăbdare momentul colindelor, al împodobirii bradului şi venirea lui Moș Crăciun. Prin derularea acestui proiect ne-am propus dezvoltarea sentimentelor de respect şi mândrie faţă de tradiţiile poporului român, dar şi sensibilizarea și implicarea afectivă în activitățile desfăşurate, în rândul preșcolarilor și elevilor școlii noastre. Coordonate cu mult entuziasm de cadrele didactice, fiecare clasă sau grupă s-a lăsat ghidată de magia sărbătorilor de iarnă, demonstrând talent artistic şi creativitate. Elevii au fost coordonați de către profesorii diriginți, doamnele educatoare și doamnele învățătoare. Concursul de amenajare a sălilor de clasă a avut succes în rândul elevilor noștri, iar conducerea unității de învățământ a răsplătit efortul și entuziasmul acestora, oferindu-le pe lângă diplomă și dulciuri. S-au oferit premii pe fiecare nivel de învățământ după cum urmează:
La nivel preșcolar, premiul special a fost acordat  Grădiniței (cu program normal) Nr. 1 Vaşcău, locul I a revenit Grădiniței (cu program prelungit) Vaşcău, iar locul II, Grădiniței (cu program normal) de la Coleşti.
La nivel primar, premiul special a fost acordat clasei pregătitoare, coordonate de doamna învățătoare Ioana Ştef, premiul I a revenit clasei a II-a, coordonate de doamna învățătoare Sorina Plisco, iar clasele I şi a IV-a, coordonate de doamna învățătoare Elena Gabor şi domnul învățător Laslău Cătălin, au fost răsplătite cu mențiuni.
La nivel gimnazial, premiul special a fost acordat clasei a VI-a, coordonate de doamna dirigintă Alexandra Terme, premiul I a revenit clasei a VII-a, coordonate de doamna dirigintă Anca Tanko, premiul II a revenit clasei a VIII-a, clasă coordonată de domnul diriginte Vlad Onica, iar locul III a fost ocupat de bobocii clasei a V-a, îndrumați de doamna dirigintă Atena Miclea.
La final, ne-am lăsat vrăjiți de vocea elevei Mocan Simona, iar apoi, am colindat împreună în așteptarea celei mai frumoase sărbători creştine ce ne bate la uşă, Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.
Conducerea unității de învățământ și-a realizat obiectivele, toată lumea a ieșit câștigătoare, elevii fiind răsplătiți pentru entuziasmul de care au dat dovadă şi încurajați să continue să se implice în cât mai multe activități pentru a-şi demonstra talentul și creativitatea. Pe această cale, dorim să le mulțumim părinţilor pentru sprijinul pe care ni-l oferă zi de zi. De asemenea, mulțumim şi Primăriei oraşului Vaşcău pentru cadourile  oferite elevilor noştri. Felicitări pentru entuziasm și implicare, dragi colegi și dragi elevi ai școlii noastre. Sunteți minunați cu toții! Vă dorim tuturor multă sănătate, sărbători frumoase şi liniştite, alături de cei dragi şi speranță că anul ce vine va fi unul mai bun.
Prof. Terme Alexandra
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Cea mai frumoasă clasă de Crăciun” .

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:47:12 Ora standard a Europei de Est