Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Recunoștință pentru ,,Emanuel”

Prezentarea noului număr al revistei L.T.B. „Emanuel”

Recunoștință pentru ,,Emanuel”

Vineri, 17 decembrie 2021, în sala mare a Bisericii Emanuel a avut loc o capelă special în cadrul căreia a fost prezentat noul număr al revistei Liceului Teologic Baptist „Emanuel" și, totodată, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători la concursul „Recunoștință".

La ceas aniversar, împlinirea a 31 de ani de existență ai liceului, profesori, elevi și părinți s-au oprit pentru câteva momente să mediteze la înțelesurile cuvântului „recunoștință". Domnul director, prof. Iosif Curta, a adus în primul rând în atenție recunoștința față de Dumnezeu, care a susținut în tot acest timp liceul, oferind de-a lungul anilor protecția și binecuvântarea Sa. Tot domnia sa a făcut, de asemenea, referire și la noul număr al revistei care anul acesta poartă sugestiv numele „Recunoștință", fiind un număr aniversar.
În cadrul evenimentului de lansare, membrii comitetului de redacție au luat cuvântul prezentând conținutul revistei. Doamna prof. Anca Ardelean a prezentat revista ca fiind un grupaj de articole scrise atât de profesori cât și de elevi, o retrospectivă a celor mai interesante activități și proiecte școlare desfășurate în școală. Această revistă se dorește a fi un spațiu în care atât elevii cât și profesorii să se poată exprima prin articole relevante pentru viața școlii, de asemenea, a fost descrisă și ca o „vitrină de trofee", acel loc în care poți vedea performanțele elevilor la diferite discipline; „o fereastră deschisă" pentru cei dinafară prin care pot cunoaște mai bine liceul și activitățile desfășurate aici și nu în ultimul „o piatră de aducere aminte" (o amintire scrisă) a unor momente frumoase legate de viața de elev. 
Eleva Damaris Maier, reprezentantă a Consiliului elevilor, i-a provocat pe elevi să fie recunoscători că fac parte dintr-o instituție de învățământ preocupată de dezvoltarea lor armonioasă, dându-le colegilor motive pentru care ar trebui să achiziționeze revista și să se implice pe viitor în toate activitățile școlii.
Domnișoara prof. Simona Ienciu a adus în atenție concursul pe care Liceul Teologic Baptist „Emanuel" l-a organizat cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la înființarea școlii, sub egida „Recunoștință", pornind de la ideea că „recunoștința nu este un concept abstract, despre care unora le place să vorbească. Este o emoție puternică și vindecătoare". Concursul a fost organizat pe trei secțiuni (creație artistică, creație literară și fotografie) la care au fost invitați să participe toți elevii școlii. Interesul elevilor a fost vizibil în numărul mare de participanți (aprox. 200 de elevi), iar juriul format din profesori de specialitate a fost pus în încurcătură pentru desemnarea câștigătorilor. Doamnelor profesoare FaurTabita și Iștoc Ramona le-a revenit onoarea de a decerna premiile elevilor, după cum urmează:

CREAȚIE ARTISTICĂ

CICLUL PRIMAR
 
LOCUL 1 - Casian Demeter, clasa a II-a B
LOCUL 2 - Alexandru Domocoș, clasa a IV-a A
LOCUL 3 - Ilinca Tamba, clasa preg. B
MENȚIUNE 1 - Lucas Bejușca, clasa a II-a B
MENȚIUNE 2 - Diana Hnatiuc, clasa a IV-a A
MENȚIUNE 3 - Emanuela Petruș, clasa I B
MENȚIUNE 4 - Alessia Osiac, clasa preg. B
MENȚIUNE 5 - Maya Drugaș, clasa a II-a B
 MENȚIUNE 6 - Maria Ciuca, clasa a IV-a A
MENȚIUNE 7 - Ilinca Stoian, clasa I B
MENȚIUNE 8 - Iunia Sălăjan, clasa preg. A
MENȚIUNE 9 - Iulia Chiș, clasa a III-a A
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - Coșarbă Paul, clasa a II-a B
 
CICLUL GIMNAZIAL
 
LOCUL 1 - Sara Balog-Crișan, clasa a V-a C
LOCUL 2 - Natalia Cuciula, clasa a V-a B
LOCUL 3 - Naomi Gal-Chiș, clasa a VII-a A
MENȚIUNE 1 - Alexandra Cuciula, clasa a V-a A
MENȚIUNE 2 - David Moțoc, clasa a V-a C
MENȚIUNE 3 - Cristina Mag, clasa a VII-a A
 
CICLUL LICEAL
 
LOCUL 1 - Sara Cifor, ,,Thankful", clasa a X-a A
LOCUL 2 - Carla Cosma, ,,Bunicul", clasa a XI-a B
LOCUL 3 - Ciurdar Carla, ,,Diversitate", clasa a IX-a A
MENȚIUNE - Pintea Lorena, ,,Recunoștință pentru bogăția roadelor", clasa a XI-a B
 
CREAȚIE LITERARĂ
 
CICLUL PRIMAR
 
LOCUL 1 - Bodea Julia, clasa a IV-a A
LOCUL 2 - Negru Daria, clasa a III-a A
LOCUL 3 - Bora Emma, clasa a IV-a B
 
CICLUL GIMNAZIAL
 
LOCUL 1 - Burtic Luca, clasa a VII-a B
LOCUL 2 - Brîndaș Iulia, clasa a VIII-a A
LOCUL 3 - Negru Lidia, clasa a VIII-a B
MENȚIUNE 1 - Negru Ștefan, clasa a V-a C
MENȚIUNE 2 - Negru Rebeca, clasa a V-a C
MENȚIUNE 3 - Ciuciu Rahela, clasa a V-a C
MENȚIUNE 4 - Benea Titus, clasa a VI-a B
MENȚIUNE 5 - Ilisie Tudor, clasa a VI-a B
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - Negruțiu Jasmine, clasa a V-a B
 
CICLUL LICEAL
 
LOCUL 1 - Bianca Pantiș, clasa a XII-a A
LOCUL 2 - Cojan Loriana, clasa a X-a B
LOCUL 3 - Negru Daniela, clasa a XII-a B
MENȚIUNE 1 - Cuciula Anamaria, clasa a XI-a B
MENȚIUNE 2 - Cioară Alexia, clasa a IX-a A
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - Iancu George, clasa a XI-a B
 
FOTOGRAFIE
 
PREMIU PENTRU FOTOGRAFIE - Sara Iegar, clasa a X-a B, ,,Amintiri"
 
În stilul caracteristic liceului, întâlnirea a fost deschisă și încheiată cu rugăciune, iar pe parcursul programului un grup de elevi, din clasa a XI-a A, ne-au introdus prin cântul lor în atmosfera Sărbătorii Crăciunului.
La mulți ani, L.T.B.E.!
Reporteri: prof. Anca Ardelean, prof. Simona Ienciu, prof. Ramona Iștoc și prof. Tabita Faur
Foto & video: Curta Thomas, XI B, Ardelean Dominique, X B
 
Vedeți mai multe poze (40 de poze) în Galeria foto: Recunoștință pentru ,,Emanuel”.
Aici aveti link-ul pentru a urmări înregistrarea video: https://www.youtube.com/watch?v=9rDkvJg0iRc
 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:02:12 Ora standard a Europei de Est