Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rezultatele concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ în județul Bihor

După etapa de interviu și soluționarea contestațiilor

Rezultatele concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ în județul Bihor

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, au fost afișate după soluționarea contestațiilor, rezultatele candidaților care au participat la etapa de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea octombrie - decembrie 2021.

Reamintim că în perioada 21 octombrie - 1 noiembrie 2021, candidații care au obținut peste 7,00 la proba scrisă au înregistrat  opțiunile pentru unitatea/unitățile de învățământ la care au dorit să candideze.
Proba de interviu s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie 2021.
Durata probei de interviu a fost de 60 de minute pentru fiecare candidat structurată astfel:
*etapa I - pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ- maximum 25 de minute;
*etapa a II-a - pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a situației-problemă - maximum 20 minute;
*etapa a III-a - pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale- maximum 15 minute.
Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învăţământ, a avut următoarea componență: preşedinte - un inspector şcolar; membri: doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, dintre cadrele didactice titulare ale unităţii de învăţământ, aleşi prin vot secret de către consiliul profesoral; un reprezentant al Consiliului Local, desemnat prin hotărâre a Consiliului Local, respectiv un reprezentant al Consiliului Judeţean/Consiliului Local al sectorului municipiului Bucureşti, desemnat prin hotărâre a Consiliului Judeţean/Local al sectorului, în cazul unităţilor de învăţământ special, centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă; un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari şi foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management instituţional şi/sau management educaţional.
În cazul Palatului şi Clubului copiilor, reprezentantul Consiliului Local a fost înlocuit de un reprezentant al Ministerului Educaţiei, desemnat prin ordin al ministrului.
S-a programat proba de interviu pentru 244 de candidaturi la care s-au înscris un număr de 173 de candidați. Pentru 40 de probe de interviu nu s-au prezentat candidații, respectiv s-au retras, iar în cazul a 22 dintre acestea s-au obținut note sub 7. S-au depus contestații pentru rezultatele de la 20 de probe de interviu.
Contestațiile s-au depus și s-au soluționat în intervalul 16 noiembrie - 10 decembrie 2021.
După soluționarea contestațiilor pentru trei candidaturi s-a modificat nota prin creștere, pentru 14 candidaturi prin descreștere, iar în cazul a trei dintre acestea nu s-a modificat nota inițială.
Conform calendarului concursului pentru ocuparea funcțiilor de director si director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat - sesiunea 2021 în data de 13 decembrie 2021 candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunea pentru o funcție, respectiv unitate de învățământ, iar în data de 17 decembrie 2021 se vor valida rezultatele finale.
Informații complete referitoare la rezultatele candidaților după etapa de interviu se pot vizualiza prin accesarea link-ului de mai jos:
https://www.isjbihor.ro/management-isjbihor/management-institutional/1891-concursul-pentru-ocuparea-functiilor-de-director-si-director-adjunct-din-unitatile-de-invatamant-preuniversitar-de-stat-judetul-bihor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:25 Ora de vară a Europei de Est