Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

România mea frumoasă!

La Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan” Vașcău

România mea frumoasă!

La final de noiembrie, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" Vașcău a lansat proiectul local România mea frumoasă prin care își propune să promoveze patriotismul și religiozitatea în rândul elevilor, dar și în rândul comunității locale.

Proiectul România mea frumoasă reunește cinci școli partenere: Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" Vașcău,  în calitate de aplicant și Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău, Școala Gimnazială Finiș, Școala Gimnazială ,,Nicolae Popoviciu" Beiuș și Școala Gimnazială Nr.1 Rieni, în calitate de parteneri. Activitățile se vor derula pe parcursul a opt luni și vor aborda aspecte ce aparțin domeniului  cultural-artistic - arte vizuale, literatură, dar și istorie.
Am dat startul proiectului amintindu-ne de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel cu care poate începe șirul ,,sfinților naționali", ,,Cel dintâi chemat la apostolie" de către Mântuitorul Iisus Hristos, considerat apostolul românilor sau creștinătorul poporului român. Ziua de 30 noiembrie a devenit sărbătoare națională și însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roșie din 1995, Apostolul Andrei fiind proclamat Ocrotitorul României în1997, devenind sărbătoare națională bisericească, ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001. Această sărbătoare religioasă e continuată de Ziua Națională a României, celebrată pe 1 decembrie. Data de 1 decembrie are o semnificație istorică deosebită pentru toți românii. Unirea înfăptuită în anul 1918 este una dintre cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Ziua națională a României reprezintă momentul oportun pentru a le insufla copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru limba română, ţara noastră, strămoşii noştri, pentru obiceiuri, tradiții, istorie şi eroii noştri,hrănindu-le astfel mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de ţară.
Îndrumați de cadrele didactice, copiii participanți la proiect au surprins în afișele, machetele, creațiile plastice și literare realizate, prin recitarea unor poezii patriotice, aceste moment marcante din istoria poporului nostru, exprimându-și în același timp și sentimentele pentru țara lor. Chiar dacă activitățile noastre s-au desfășurat on-line în această perioadă, suntem mândri de elevii noștri, de implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă răspunzând afirmativ provocărilor lansate de profesorii coordonatori. A-i determina pe copii să descopere frumuseţile României şi să le reprezinte în imagini trecute prin filtrul personal are un scop precis: sensibilizarea acestora şi aprecierea locurilor în care trăiesc.
Considerăm că patriotismul și religiozitatea sunt încă „la modă". Acestea trebuie cultivate și trăite alături de întreaga comunitate. Cu aceste sentimente, cu gândul la adevărata Românie, la cei de acasă, dar și la cei plecați pe meleaguri străine, elevii și profesorii participanți la activitățile din cadrul acestui proiect afirmă cu mândrie că România noastră e frumoasă.
La mulți ani, România!
La mulți ani, dragi români!
Alexandra Terme
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: România mea frumoasă!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:53 Ora de vară a Europei de Est