Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 206, din 22 noiembrie 2021

Semnalare editorială

Revista „OviDan” nr. 206, din 22 noiembrie 2021

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ. Numărul se deschide cu ,,Mandela uriașă", proiectul elevilor de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna".

Școala Internațională Agora din Oradea este Școală de Excelență pentru proiectul Climate Action. Joi, 21 octombrie, președintele C.J. Bihor, Ilie Bolojan, și cei doi vicepreședinți, Mircea Mălan și Călin Gal, au prezentat Raportul de activitate la un an de mandat. Pentru cea de-a doua pagină de Administrație, am programat Festivitățile desfășurate de Ziua Oradiei și Raportul domnului primar Florin Birta, la primul an de mandat. Vineri, 5 noiembrie, Centrul de Cercetare în Drept SARA/ SARA Law Research Center a organizat cea de-a III-a ediție a conferinţei „Siguranţa publică și nevoia de capital social ridicat"/,,Public safety and the need for high social capital"(conferință online, cu participare internațională). Luni, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră ,,Agora", a fost invitată doamna inspector de poliție Roxana Petruse, expert criminalist, iar la trei săptămâni distanță, l-am avut alături, ca invitat, pe domnul avocat Ionuț Radi, membru în Baroul Bihor; acestea au fost subiectele prezentate în pagina Universității ,,Agora". În pagina Universității din Oradea, am programat Deschiderea anului universitar și Conferința internațională pe teme de educație, eveniment dedicat împlinirii a 25 de ani de la înființarea D.P.P.D. al Universității din Oradea. În pagina dedicată știrilor de la Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, am inserat două știri centrale, legate de ziua de 25 noiembrie și două materiale primite de la dl inspector școlar Florin Negruțiu (Proiecte, programe și dotări, dar și perspective ale procesului de predare-învățare în contex pandemic, iar cel de-al doilea: Rata de vaccinare și noi reglementări...). În paginile din mijlocul revistei, continuă fotoreportajul de la Școala ,,Oltea Doamna", cu care am deschis această ediție.
În paginile 10-11, avem două fotoreportaje, de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" din Oradea și de la Festivalul Toamnei, manifestare tradițională, ajunsă la a 22-a ediție la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu". Cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești" - BACStud a fost dedicată în memoria prof. univ. dr. habil. Dzițac Ioan - cofondator BACStud, fost rector al Universității Agora din municipiul Oradea, bunul nostru prieten plecat la Ceruri. În cele trei pagini de proiecte, am cuprins: 1. SELFIE FORUM 2021 - Empowering schools for learning in the digital age, un nou succes internațional al elevilor și dascălilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea. De la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", am reținut Cursul de formare profesională pentru profesori prin Erasmus+, desfășurat în Valencia, Spania și #ERASMUSDAYS,  celebrând  marca  Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. Ultimele două proiecte prezentate sunt de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" din Beiuș: „Geometrician`sViews", un proiect Erasmus + și proiectul eTwinning „I AM THE WORLD - Getting ready".
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 206 din 22 noiembrie 2021, pagini care conţin 60 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:21 Ora de vară a Europei de Est