Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bucurie şi culoare la „Festivalul Toamnei”

Trei zile de festival!

Bucurie şi culoare la „Festivalul Toamnei”

Doamna Toamna a coborât şi în acest octombrie în curtea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu" din Oradea.

Aflat la a XXII-a ediţie, „Festivalul Toamnei" a reunit în frumoase activităţi elevi, dascăli şi părinţi, o comunitate şcolară harnică şi inimoasă.
Proiectul „Festivalul Toamnei" a fost iniţiat şi coordonat timp de două decenii de către doamna profesor Stela Tăut, de anul acesta tânără absolventă a unei fructuoase cariere didactice, iar acum invitat de onoare. Iniţiativa a fost preluată de prof. Alina Deliman, prof. Simona Vancea şi prof. Simona Bunta, iar proiectul continuă un parcurs firesc, de acum. În decursul anilor,„Festivalul Toamnei" a făcut parte din CAEJ, CAEN, CAERI sau la nivel local şi are ca scop dezvoltarea personalităţii elevilor prin educaţie estetică, latură indispensabilă a educaţiei multiple.
Activităţile cele mai importante s-au desfăşurat anul acesta în săptămâna 18 - 22 octombrie. Miercuri şi joi, au avut loc expoziţii de sculpturi în legume şi fructe, iar vineri, a defilat Parada fructelor și a legumelor - Carnavalul elevilor de clasă pregătitoare, costumaţi în zâne, prinţi, fructe sau legume. Nota în care s-au prezentat a adus zâmbete pe chipul tuturor, fie colegi, profesori, părinţi sau bunici. Curtea şcolii s-a umplut de culoare şi de bucuria sărbătorii. Elevii claselor pregătitoare au fost coordonaţi de către doamnele profesoare Adriana Tiugea, Ioana Borza, Ioana Meseşan - Ram şi Veszpremi Emoke.
Au participat la expoziţia de desene şi sculpturi în legume şi fructe, elevii claselor I A,B, C, D, E, îndrumaţi de doamnele profesoare Carla Istvanovicz, Monica Igna, Bianca Petrița, Andrea Patca, Bodo Ana-Maria, clasele a II-a A, B, coordonate de prof. Simona Vancea, prof. Adina Gomboș, clasele a III-a B, C, D, coordonatori, prof. Vasilica Ienei, prof. Simona Bunta, prof. Kis Iolan şi clasele a IV-a B, C, D, sub îndrumarea prof. Ioana Junea, prof. Anamaria Pereș, prof. Rita Orban.
Cei care au vizitat expoziţia noastră, elevi ai şcolii, profesori, părinţi, bunici sau invitaţi, s-au putut bucura de o multitudine de forme: personaje şi scene de poveste, vrăjitoare, animale, păsări, flori, peşti, vapoare, maşini şi alte modele care mai de care mai ingenios realizate. Fructele şi legumele au avut acum alt rol, acela de a delecta privirea şi a stârni imaginaţia. Pe chipul tuturor s-a putut citi admiraţie, mulţumire şi bucuria unei lucrări realizate împreună
Alături de elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu" au fost şi partenerii din proiect, Şcoala Primară „Winnie Academy" Oradea. Aceştia au expus lucrările în şcoala lor, iar expoziţia au vizitat-o virtual, aflându-se on-line, cu ajutorul doamnei prof. Stela Tăut, cea care i-a coordonat.
,,Magia culorilor, miracolul fructelor și al legumelor"
Proiectul „Festivalul Toamnei" a fost susţinut îndeaproape de către conducerea şcolii, prin domnul director prof. Radu Pîrja, care a fost prezent la activităţi şi a adresat un cuvânt de salut participanţilor şi felicitări celor care s-au implicat.
,,Ați adus și astăzi, aici, magia culorilor, miracolul fructelor și al legumelor. Văzându-vă fericirea de pe chipuri și bucuria de a sărbători astăzi toamna, aș spune că toamna este anotimp de bucurii, dragi copii"!
L-am citat pe domnul director Radu Pîrja.
„Festivalul Toamnei", un simbol al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", îşi continuă drumul prin alte activităţi antrenante, valorizând parteneriatul şcoală - familie şi evidenţiind rolul acestuia în comunitate.
Alina Deliman, Simona Bunta & Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (120 de poze) în Galeria foto: Bucurie şi culoare la „Festivalul Toamnei”.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 10:34:12 Ora de vară a Europei de Est