Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Începerea cursurilor din noul an școlar (2021-2022)

Astăzi, în unitățile de învățământ, clopoțelul a anunțat

Începerea cursurilor din noul an școlar (2021-2022)

Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 57 /2021 adoptate vineri, 10 septembrie, toate cele 714 unități de învățământ din județul Bihor au început, astăzi (13 septembrie) cursurile în noul an școlar în scenariul 1(cu prezența fizică și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție).

La Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" din Oradea, festivitățile din prima zi de școală s-au desfășurat în curtea școlii în două serii: de la ora 9.00, elevii din ciclul primar, iar de la 10.00, gimnaziștii.
Domnul director Cuc Ioan-Sorin a felicitat cadrele didactice pentru modul exemplar în care s-au mobilizat pentru pregătirea sălilor de clasă, ,,astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune condiții. Sigur că este un început de an școlar atipic, așa cum spunea cronicarul: vremurile sunt peste noi, de multe ori". Apoi a dat citire mesajului primit din partea I.S.J. Bihor (inspector școlar general Horea Florian Abrudan), din care vă redăm un fragment: ,,Considerăm că educația este începutul tuturor începuturilor, este ceea ce face diferența între ignoranță și curiozitatea creatoare, între egoim și altruism, între indiferență și implicare. Așadar să privim cu încredere spre viitor conștienți de importanța momentului prezent, când fiecare dintre noi așază o cărămidă la propria-i devenire.
Membrii echipei I.S.J. Bihor vă urează succes în noul an școlar"!
Președintele Comitetului reprezentativ al părinților, doamna prof. Adela Horga, a adăugat: ,,Îmi doresc ca acest an școlar să reprezinte o rampă de lansare pentru îndeplinirea dorințelor, viselor voastre... Distinși profesori, vă adresez, cu cea mai înaltă considerație, un mesaj simplu: sănătoși să fiți, să aveți multă putere, înțelegere și deschidere pentru toate provocările didactice care au menirea să eficientizeze învățământul. Să iubim, să ajutăm, să respectăm, să prețuim elevul, copilul, oferindu-i tot ce ne-a oferit și nouă de-a lungul timpului generații de dascăli".
Urând succes tuturor elevilor și dascălilor,domnul director adjunct Velimirovici Cosmin a nominalizat cele patru învățătoare de la clasele pregătitoare (prof. Maria Gavriș, la clasa pregătitoare A, prof. Bei Claudia, la B, prof. Anghel Ramona, la C, iar la D, prof. Bejușca Elena), invitându-le să-și preia elevii și să-i conducă în sălile de clasă.
Pentru câteva momente, noi am zăbovit în clasa ,,porumbeilor" , unde doamna prof. Elena Bejușca cu tact și măiestrie a reușit în scurt timp să intre în sufletele ,,porumbeilor"...
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (81 de poze) în Galeria foto: Începerea cursurilor din noul an școlar (2021-2022).

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:04 Ora de vară a Europei de Est