Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Jurnalul clasei a II-a

Povestea merge înainte!

Jurnalul clasei a II-a

Cu gândul la anul școlar pe care l-am încheiat, am realizat un produs al întregii noastre munci din clasa a doua în cadrul unui jurnal al tuturor activităților desfășurate atât la școală, cât și on-line, adunând la un loc majoritatea postărilor de pe grupul închis al clasei din această perioadă.

Așa încât delfinașii vor putea răsfoi albumul în primele zile de școală când ne vom reaminti ceea ce am studiat anul școlar trecut.
Revăzând materialele, emoții și sentimente puternice, pozitive m-au cuprins și nu pot să spun decât că sunt mândră de tot ceea ce am trăit și făcut alături de elevii mei cărora le mulțumesc pentru implicare și motivare! 
Să răsfoim, deci, jurnalul:
*povestea (începutului de clasa a doua) prințului Artur și a prințesei Rania care i-au invitat pe elevi în călătoria spre Castelul Cunoașterii
*întâlnirile de dimineață cu înviorarea altfel, cu poza grăitoare, cuvântul/ expresia/ proverbul zilei, cu mesajele de pe flipchart, cu evenimente naționale/internaționale etc.
*proiectul transnațional RO-MO ,,Ursulețul de pluș" în urma căruia ne-am făcut prieteni noi, o clasă de 30 de elevi isteți și dezinvolți de la o școală din  Strășeni, Republica Moldova
*întâlnirea online cu scriitorul Alex Donovici care ne-a deschis apetitul pentru cititul celor patru volume din colecția „Țup"
*mini expoziții cu lucrările/proiectele realizate în clasă sau on-line pe grupul clasei
*orele petrecute în filigorie sau pe butucii din grădina școlii, precum și picnicul din luna mai
*practica pedagogică susținută la clasa noastră de către cele două studente
*atelierele de teatru interactiv/de improvizație organizate pe Zoom de actrița și povestitoarea Giorgiana Popan
*excursia virtuală din Școala altfel, pe urmele ștrumfilor prin Bucovina
*aplicațiile: Padlet, Wordwall, Chatter Pix, Liveworksheets, Bookcreator, Classroomscreen folosite la clasă, facilitând formarea unor competențe digitale
*marioneta Factoriela care le-a fost alături în învățarea tablei înmulțirii
*jocurile fel de fel, de rol, didactice, dar și cele sportive/ștafetele au făcut învățarea mai ușoară și au adus buna dispoziție în colectivul nostru
*luna șezătorii" în care elevii împreună cu familia au confecționat mărțișoare pe care le-au valorizat tot acasă și apoi au donat banii Asociației Cătunul Verde din Oradea
*orele online, speciale din apropierea Crăciunului
*marcarea Zilei prieteniei clasei noastre pentru a treia oară în luna februarie
*maratonul creațiilor pentru MAMA, realizarea primului lapbook
*muzicograme și ritmograme la orele de muzică și nu numai
*sugestiile de petrecere a timpului din vacanțe și feedbackul primit.
Încă puțin și începe clasa a III-a, cu o nouă poveste!
Prof. Monica Toader
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Jurnalul clasei a II-a.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 09:29:56 Ora de vară a Europei de Est