Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea

„Am avut parte de o vizită extraordinar de utilă și de o primire tot atât de prietenoasă”,

Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea

Sfidând aerul rece de toamnă, un grup de 36 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, împreună cu patru profesori, ai Liceului Tehnologic din Tășnad au vizitat, miercuri, 22 septembrie 2021, Universitatea din Oradea. Vizita face parte din proiectul ROSE, proiect prin intermediul căruia școala din orașul sătmărean își propune să asigure un start mai bun în viață pentru toți elevii ei.

Oaspeții Universității din Oradea au trecut pe la moderna bibliotecă a instituției, prin parcul dendrologic, aflat în inima campusului, și prin corpul B, unde au ascultat atenți povestea pendulului instalat aici în urmă cu mai bine de 60 de ani.
La Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera, elevii și profesorii au fost primiți de directorul centrului, psiholog dr. Adriana Borza. Ea le-a explicat oaspeților că rolul Centrului în viața Universității din Oradea coincide cu motivul vizitei lor aici. Anume, de a acorda „susținere, sprijin și îndrumare, elevilor și studenților, în ceea ce privește viitorul lor profesional". Directoarea CCSE a anunțat, în premieră, că, anul viitor, buna tradiție a școlilor de vară organizate de Universitatea din Oradea va continua, tot sub auspiciile unui proiect ROSE. „Cu siguranță vom avea școli de vară pe domeniile științelor sociale, inginerie, științe economice, educație fizică, sport și geografie. Facem asta pentru că știm cât de important este să vă alegeți cât mai bine profilul la care doriți să începeți studiile universitare", a spus psiholog dr. Adriana Borza. Musafirii nu au plecat cu mâna goală de la CCSC. Fiecare a primit câte un rucsac, imprimat cu sigla Universității din Oradea, o pereche de căști audio și un pliant care prezintă toate oportunitățile educaționale pe care instituția le pune la dispoziția tinerilor absolvenți.
Elevii din Tășnad s-au bucurat chiar și de ocazia de a culege mere coapte din pomii aflați în incinta campusului.
„Am avut parte de o vizită extraordinar de utilă și de o primire tot atât de prietenoasă", a spus Lavinia Tătar, profesoară de Literatura Română la Liceul Tehnologic din Tășnad. „Suntem foarte bucuroși ca, în cadrul acestui proiect, să putem vizita Universitatea Oradea. Pentru elevii noștri, ea reprezintă cea mai bună șansă de a-și continua studiile la nivel universitar. Existența Universității din Oradea este un mare avantaj, de care sper să profite cât mai mulți dintre ei".
Elevii și profesorii din orașul Tășnad au mai vizitat Muzeul Țării Crișurilor, grădina zoologică și piața centrală a Oradiei.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:31 Ora de vară a Europei de Est