Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

,,Copiii sunt oglinda cerului”

Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Cu binecuvântarea preasfințitului părinte episcop Sofronie Drincec, luni, 2 august, 2021, a început la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Oradea, o nouă ediție a Școlii de vară, o frumoasă și pilduitoare școală altfel de vacanță, devenită tradițională.

,,Totdeauna lucru tău/ Să-l începi cu Dumnezeu" (adică, cu o rugăciune), după cum ne sfătuiește și părintele Nicolae Pop, parohul Bisericii, cel care, alături de părintele profesor, inspector școlar Florin Negruțiu, este gazda și sufletul acestei îndrăgite școli de vară din Velența I.
,,Dacă vom spune cu toții ,,Tatăl Nostru", Cerul va fi mai aproape de noi, a continuat părintele paroh. Și uite așa, preoții, dascălii, copiii și tinerii prezenți în sfânta Biserică, și-au plecat genunchii și au rostit rugăciunea ... de mulțumire.
,,Copiii sunt oglinda cerului. Prin ei, Dumnezeu ne vorbește necontenit, iar voi puteți să faceți lumea mai bună. De aceea, iată, ați venit cu drag aici, și de fiecare dată, ați înnodat noi prietenii, ați deschis sufletele voastre către cer și ne-am apropiat prin voi de Dumnezeu. Vă mulțumim pentru că sunteți corifeii și apostolii lui Hristos... Fără de Dumnezeu, nimeni nu poate să facă nimic. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ocrotească, iar această săptămână să fie o săptămână îngerească, cu zâmbet pe buze, cu bucurie în suflet, cu glasuri cristaline de copii, care să întărească nu numai biserica noastră, ci întreaga comunitate"..., a conchis părintele paroh Nicolae Pop.
Privind cu mult drag spre copii, cu sufletul deschis, părintele inspector Florin Negruțiu le-a mulțumit copiilor, tinerilor și dascălilor pentru (re)întâlnirea cu Dumnezeu, în sfânta Biserică și la o nouă ediție a Școlii de vară. Și pentru că la ediția din 2020, a fost editată revista ,,Copiii și tinerii în tinda bisericii", părintele inspector Florin Negruțiu le-a înmânat câte un exemplar celor prezenți atunci, și acum, dar și celor care li s-au alăturat astăzi.
În curtea Bisericii, cei circa 30 de participanți au încăput apoi pe mâinile dascălilor și voluntarilor care i-au înconjurat cu dragoste, dorind să le alunge emoțiile (celor veniți pentru prima oară) și să le deschidă calea spre relaxare și comunicare, spre socializare...
Promitem să vă ținem la curent, în fel și chip, cu bune practici din această școală altfel de vară.
Nu vom încheia înainte de a-i felicita pe organizatorii acestei ,,îndeletniciri pilduitoare", vorba părintelui inspector, pe truditorii dascăli și voluntari, pe părinții inspirați și dăruiți care și-au încredințat propriile odrasle bisericii și școlii, de a trăi altfel câteva zile de vacanță, în comuniune deplină cu Dumnezeu!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (46 de poze) în Galeria foto: Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:17 Ora de vară a Europei de Est