Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cetatea din Oradea primește trupa VAMA pentru cel de-al doilea concert din cadrul celui mai mare turneu național în 2021

VAMA Neconvențional

Cetatea din Oradea primește trupa VAMA pentru cel de-al doilea concert din cadrul celui mai mare turneu național în 2021

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea, primește trupa Vama pentru un concert memorabil, concert care face parte din cel mai mare turneu național din 2021 din România, VAMA Neconvențional.

Locația aleasă de trupă este Cetatea din Oradea. Cetatea Oradea reprezintă un monument arhitectonic din România, una dintre puținele cetăți utilizate și în prezent.
 Vama va concerta aici, duminică, 1 august 2021, începând cu ora 21.00, însă fanii trupei sunt invitați începând cu ora 16.00 să participe și la activitățile conexe care se vor întâmpla în perimetrul evenimentului. Cei care vor ajunge în zonă vor putea să petreacă timpul de până la concert într-o atmosferă de vacanță pigmentată cu cafea de specialitate, mâncare gustoasă, cărți, târguri diverse, open sound-check Vama, discuții cu formația adresate celor care vor să înceapă o carieră în muzică sau expoziții diverse.
În acest fel trupa Vama își propune să creeze comunități de o zi în jurul muzicii care ne leagă pe toți.
Tudor Chirilă, solist VAMA: ,,Oradea a fost mereu pentru noi o destinație unde am întâlnit un public foarte cald, un public care ne-a primit mereu cu brațele deschise. Îmi aduc aminte de cântări absolut extraordinare, cum ar fi cântarea cu Vama Veche din turneul din anii 2000, care s-a întâmplat în parc și care a lăsat o amintire extraordinară celor care ne-au văzut atunci, dar și nouă, celor care am fost pe scenă. De atunci am mai avut multe cântări în Oradea din diferite ipostaze, dar niciodată nu am venit cu un soi de mini festival așa cum ne-am propus pe 1 august și chiar sperăm că orădenii și cei interesați să fie prezenți încă de la ora 16.00. Facem probe de sunet în fața lor, putem rămâne la o discuție, putem să fim împreună mai mult decât doar pe durata concertului și acesta e și scopul nostru, să ne lipim de comunitatea orădeană și să facem un eveniment de neuitat împreună cu ei. Cuvintele astea două, împreună și comunitate ne-ar plăcea să devină lozinca acestui eveniment de la Oradea".
Probele de sunet vor începe la ora 17.00, iar publicul prezent la Cetatea Oradea va avea acces la ele. După probe, fanii vor putea să discute cu formația despre muzică în general, despre cum începi o carieră de muzician sau tot felul de tips&tricks care să te ajute să-ți faci din pasiune meserie.
După Oradea, trupa Vama se îndreaptă spre alte locații inedite din România:
*TÂRGU-MUREȘ, VINERI, 6 AUGUST, CETATEA MEDIEVALĂ
*RUPEA, SÂMBĂTĂ, 7 AUGUST, CETATEA RUPEA
*TIMIȘOARA, SÂMBĂTĂ, 14 AUGUST, FABER COMMUNITY
*CLUJ-NAPOCA, VINERI, 20 AUGUST, PARCUL MUZEULUI ETNOGRAFIC ,,ROMULUS VUIA"
*SIBIU, SÂMBĂTĂ, 21 AUGUST, MUZEUL ASTRA
*IAȘI, VINERI, 27 AUGUST, SENZORIA (ZONA DE AGREMENT CIRIC)
*Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro  și www.iabilet.ro la următoarele prețuri:
* Early Bird (primele 300 bilete/locatie): 49 lei Acces General
*Sales: 79 lei Acces General 
Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, evenimentul este disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore. Aceștia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/ testare printate. Eventualele modificări legislative vor fi comunicate ulterior de către organizatori.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:46:54 Ora standard a Europei de Est