Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Music Lexis: The most fun dictionary ever! II

Proiect internațional eTwinning

,,Music Lexis: The most fun dictionary ever! II

În perioada ianuarie - iunie 2021, la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" am derulat proiectul internațional eTwinning ,,MusicLexis: The most fun dictionary ever! II", o reluare a unei colaborări mai vechi

Proiectul a avut scopul de a explora o modalitate extraordinară de a învăța limbi străine: ascultând muzică! Într-o colaborare internațională elevii au lucrat împreună la primul dicționar online din lume bazat pe melodii.
A fost realizat și primul dicționar online în limba română bazat tot pe melodii, pentru a promova printre parteneri, limba noastră și melodii românești îndrăgite.  La acest proiect au participat nouă profesori și 73 de elevi din șapte țări: Grecia, Turcia, România, Ungaria, Croația, Estonia și Polonia. La nivelul Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" proiectul a fost coordonat de prof. Urs Marcela și au mai colaborat: director, prof. Cotca Alina, prof. Drugaș Corina, prof. Bîdiliță Vasile și ing. Căpitanu Adrian. Elevi implicați: Mortan Gabriela, Petrila Flavius, Pop Alex, Scorțea Denisa, Szegedi Roland și Takacs Raisa, din clasa a X-a C - intensiv engleză.
Obiectivele proiectului
*să-i ajute pe elevi să învețe vocabular nou în alte limbi europene, într-un mod distractiv; *să sporească interesul elevilor de a învăța limbi străine; *să permită elevilor să cunoască sunetele și fonetica altor limbi europene; *să ofere elevilor posibilitatea de a-și exersa abilitățile de comunicare în limbi străine; *să permită elevilor să descopere și să aprecieze muzica specifică altor culturi europene; *să sporească abilitățile digitale ale elevilor prin utilizarea platformei Twinspace și a site-ului MusicLexis; *să dezvolte creativitatea elevilor.
Rezultatele proiectului
*logo-ul și posterul proiectului; *șase întâlniri online folosind aplicația ZOOM; *panouri Padlet tematice: Muzica în viața noastră, Cântece preferate, Cuvinte noi etc. *contribuții la dicționarul în limba engleză (traduceri) și contribuții la dicționarul în limba română (cuvinte și melodii).
 Link proiect: https://twinspace.etwinning.net/156258
Pagina Wiki - dicționar limba engleză:
http://en.musiclexis.com/index.php/Main_Page   
Pagina Wiki - dicționar limba română:
http://ro.musiclexis.com/index.php/Pagina_principal%C4%83
Prof. Marcela Urs
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Music Lexis: The most fun dictionary ever! II".
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:16 Ora de vară a Europei de Est