Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Titularizarea în Bihor!

21 iulie, despre proba scrisă

Titularizarea în Bihor!

În județul Bihor, la proba din data de 21 iulie 2021, din 1.434 de candidați înscriși, s-au prezentat 1.184. Au absentat 250. S-au retras 58 de candidați, dintre care 54 din motive personale, iar patru din motive medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Concursul s-a desfășurat în cinci centre organizate la: Colegiul Național „Mihai Eminescu" Oradea pentru științe și învățătoare în limba română; Colegiul Economic „Partenie Cosma" Oradea pentru istorie, geografie, științe socio-umane, arte, limba și literatura română; Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea pentru disciplinele tehnice, învățământul special, educație fizică și sport; Colegiul Național „Emanuil Gojdu" Oradea pentru educatoare în limba română, religie; Colegiul Național „Onisifor Ghibu" Oradea pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne respectiv moderne.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv 28 iulie, până la ora 12.00. Contestaţiile pot fi transmise și prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12.00.
Rezultatele finale se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor și pe site în data de 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin O.U.G. nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către Inspectoratul Școlar în intervalul 4 - 5 august.
După derularea etapelor de mobilitate, la nivelul județului Bihor, pentru concurs au fost publicate 40 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (28 în mediul urban iar 12 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.201 posturi didactice/catedre/ fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (536 urban, 665 rural), 283 fiind complete.
Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea  concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
Informații suplimentare referitoare la mobilitatea personalului didactic poat  fi găsite pe site-ul www.isjbihor.ro  la secțiunea Resurse.
Inspector școlar Florin Negruțiu

Trimite email
luni, 13 ianuarie 2025, 23:09:13 Ora standard a Europei de Est