Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Peste 60 de acțiuni de igienizare

În primele două săptămâni ale campaniei „Iunie - Luna curățeniei în județul Bihor

Peste 60 de acțiuni de igienizare

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut miercuri, 16 iunie 2021, o conferință de presă în care a prezentat stadiul campaniei „Iunie - Luna curățeniei în județul Bihor" și al celor două concursuri din cadrul campaniei, „Campionatul bihorean al curățeniei" și „Ecoprovocarea".

Până miercuri, primăriile au organizat în cadrul „Campionatului bihorean al curățeniei" 66 de acțiuni de igienizare în mai multe localități din județul Bihor, în care s-au implicat școlile, ONG-urile, bisericile, mediul de afaceri și cetățenii. Calendarul evenimentelor se actualizează pe măsură ce autoritățile locale anunță noi acțiuni, până la finalul lunii fiind deja programate alte 47 de astfel de activități. Organizarea a cel puțin o campanie de igienizare este una dintre condițiile de participare în competiție.
Mediul de afaceri a răspuns, de asemenea, invitației de a se implica în proiectul de curățenie derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor, atât financiar, cât și prin voluntariat la acțiunile de colectare a deșeurilor. Firmele* au donat până acum 215.000 lei pentru fondul de premiere al concursului „Campionatul bihorean al curățeniei", în cadrul căruia primăriile din cele șase zone de colectare a deșeurilor se luptă pentru premiul I, de câte 100.000 de lei.
Prin acest proiect intenționăm să creștem gradul de colectare separată a deșeurilor, să realizăm o curățenie generală în județul nostru și, în esență, să contribuim la schimbarea mentalităților care ne vor ajuta să avem un comportament potrivit față de mediul înconjurător. Sunt convins că în cele două săptămâni care au mai rămas, acțiunile de igienizare vor fi și mai consistente, într-un număr mai mare. Această mobilizare generală nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi beneficiat de sprijinul, înțelegerea și ajutorul partenerilor noștri și se cuvine să le mulțumim tuturor celor care au înțeles cât este de important să conștientizăm nevoia de a avea un județ mai curat nu numai acum, ci pe termen lung, pentru că acesta nu va fi un proiect singular. Le mulțumim și operatorilor de salubritate, care au pus la dispoziția doritorilor mănuși și saci și au asigurat transportul deșeurilor strânse în acțiunile de igienizare. Evident, cantitățile de deșeuri colectate au crescut semnificativ în această perioadă. Unii operatori au strâns deja o cantitate dublă față de cât se colectează în același interval într-o lună obișnuită", a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al A.D.I. Ecolect, în conferința de presă.
În ceea ce privește concursul „Ecoprovocarea", destinat elevilor din clasele 0 - VIII din județ, termenul până la care pot realiza desene sau picturi a fost prelungit până pe 25 iunie, întrucât anul școlar se încheie mai târziu decât a fost preconizat. Profesorii și directorii școlilor pot trimite tabelele cu toți elevii participanți până în data de 30 iunie. Vor fi acordate 12 premii prin tragere la sorți (câte 2 elevi din fiecare zonă de colectare), premiile fiind asigurate de firma DECATHLON din Oradea. Câștigătorii vor primi câte un voucher de 1.000 de lei, din care își vor putea achiziționa produse din magazin.
Întrucât prețul fierului a crescut semnificativ, există o problemă pe piața producției de biciclete, așa că am regândit obiectul voucherului de 1.000 de lei pe care îl vom acorda celor 12 copii câștigători. DECATHLON s-a oferit să sponsorizeze acest concurs și am stabilit împreună să nu limităm elevii la a-și cumpăra biciclete, ci să poată să aleagă orice altceva dacă doresc. Credem că această idee e o îmbunătățire adusă proiectului", a adăugat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al A.D.I. Ecolect.
*Companiile care au sponsorizat până acum concursul „Campionatul bihorean al curățeniei" sunt: SC CESAL SA, DVI GRUP REAL ESTATE SRL, MEGA GLOBAL INVEST SRL, ASOCIAȚIA SELINA PLAZA CONSTRUCT, DESIGN ILICLADOR CONSTRUCT SRL, SC REMINA INTERNATIONAL SRL, BASARI SRL, ISC CRISTAN EXCAV SRL, FIROPRESTSERV CONSTRUCT SRL, SC INFRASTRUCTURA NACON, SC REDANHO SRL, SC REINERT KUNSTSTOFFTECHNIK srl, SC DELONA SRL, REVA TEHNIC CONSTRUCT SRL, SC DRUMURI ORASENESTI SRL, SC VERNICOLOR SA, SC DUMEXIM SRL, SC BENE INTERNATIONAL SRL, SC BENCOMP SRL, SC SAFE WASTE SRL.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Peste 60 de acțiuni de igienizare.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:10:35 Ora de vară a Europei de Est