Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”

Joi, în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră ,,Agora”, s-a desfășurat

Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”

Joi, 3.06.2021, în cadrul Universității ,,Agora" din Oradea, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, s-a desfășurat seminarul ,,Grafologia și secretele ei", coordonat de analistul grafolog Călin Ban, președintele Asociației Grafologice din România, specializat în recrutare și selecție de personal cu peste 250 de analize grafologice efectuate.

Temele seminarului au cuprins cinci subiecte: De unde vine Grafologia? Pe ce se bazează ea? Secrete ascunse cu obiectul scris, Aplicații ale Grafologiei, dar și invitați de marcă.
Domnul președinte Călin Ban a făcut un scurt istoric al Grafologiei ajutând, astfel studenții să înțeleagă care sunt originile Grafologiei. De asemenea, au fost prezentate principiile pe care se bazează Grafologia, cum ar fi: teoria expresivității și tiparele neuronale, fiind prezentate succint trăsături grafice corelate cu trăsături de personalitate.
Printr-o modalitate de prezentare interactivă cei prezenți au fost implicați în a descoperi ei înșiși trăsături grafice pe propriu script sau pe cel prezentat. Astfel, mulți din cei prezenți la seminar, au descoperit, probabil, pentru prima oară, aplicațiile practice ale Grafologiei, cum ar fi: Recrutare și selecție de personal,Compatibilitate de cuplu, Îndrumare în alegerea carierei, Relații interumane.
În final ai fost prezentate scripturi și semnături ale unor personalități și oameni celebri, vedete cunoscute, auditoriul încercând să descifreze câteva trăsături de personalitate ascunse, cu ajutorul domnului Călin Ban.
Aplauzele de la finalul seminarului, au reprezentat aprecierea de care s-a bucurat această prezentare, iar câțiva doritori chiar au fost curioși să afle anumite trăsături de personalitate reflectate în scrisul lor. Întrebați dacă s-au regăsit în descrierea făcută de domnul Călin Ban, răspunsurile au fost unanime, DA.
La eveniment a participat, de asemenea, și domnul Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic din cadrul I.P.J. Bihor, care are și calitatea de vicepreședinte al Asociației Grafologice din România și alți membri ai Asociației.
Directorul C.C.O.C. ,,Agora", dna Laura Dumitrana Rath Boșca, a afirmat că, deși caligrafia ca disciplină aproape a dispărut și stiloul se află într-o luptă continuă cu tastatura, Grafologia este arta prin care specialiștii grafologi reușesc, pe baza interpretării scrisului, să descopere caracterul, vocația și chiar soarta unei persoane.
De asemenea, aceasta a ținut să menționeze că studenții participanți și-au manifestat dorința ca și în viitor să se organizeze astfel de seminarii care să-i ajute să înțeleagă mai profund Arta Grafologică.
O întâlnire benefică
Decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative, doamna prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu apreciază întâlnirea drept benefică din mai multe puncte de vedere:  ,,contribuie la cunoașterea personală, la identificarea unor posibile nevoi ale studenților raportat la traseul profesional al acestora aplicat la programul de studii universitare de licență sau de masterat în care sunt înmatriculați; la întâlnirile C.C.O.C. sunt abordate teme în mod interdisciplinar în contextul dezvoltării durabile.  Astăzi (ieri - n.n.), studenții participanți au avut prilejul să cunoască două asociații profesionale naționale importante prin prisma pregătirii lor în carieră, reprezentate de domnul analist grafolog Călin Ban, președinte al Asociației de Grafologie din România și domnul expert comisar șef de poliție Florin Lăzău,  președinte al Asociației Criminaliștilor din România, Secția de cercetare, inovare, dezvoltare", la care, adăugăm noi, pe decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative, doamna  prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu, și în calitate de președinte al Secției de Metodologia investigării infracțiunii din cadrul aceleiași asociații, care adresează tuturor studenților ,,îndemnul de a rămâne preocupați în procesul de acumulare a  cunoștințelor, inclusiv prin înțelegerea identității personale și sociale, identitate construită astfel încât să devină un construct mai sigur în micro-grupurile sociale în care activează și să facă performanță, acționând în mod autonom în raport cu propriile aspirații", a precizat doamna decan Elena-Ana Iancu.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (50 de poze) în Galeria foto: Seminarul ,,Grafologia și secretele ei”.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:08 Ora de vară a Europei de Est