Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

De ziua ta, copile drag, copilărim frumos!

Zi de sărbătoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 53, Oradea, cu structurile G.P.P. Nr 19, G.P.N. Nr. 14 și G.P.N. Nr 15

De ziua ta, copile drag, copilărim frumos!

1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia aflată în creştere.

Pentru a marca această zi în cadrul instituției noastre, cadrele didactice au propus şi desfăşurat activități variate pe parcursul unei săptămâni prin care au promovat  spiritul de echipă, colaborarea, au mărit orizontul  cultural al copiilor, un carusel de emoții, talent, interacțiuni și trăiri puternice...
Săptămâna dedicată copiilor a debutat cu introducerea celor mici într-o atmosferă de basm prin intermediul actorilor trupei „Comoara cu povești", care au pus în scenă piesa „Hainele cele noi ale împăratului", spectacol care a făcut ca ludicul să înflorească în fiecare dintre noi. Astfel, copiii noștri au devenit actori pentru o zi, pătrunzând cu toată ființa în universul poveștilor nemuritoare. Spectacolul, fiind un instrument de divertisment, asigură un context pozitiv în care se pot cultiva valori și modele atât de utile celor mici în evoluție, pentru o creștere echilibrată, armonioasă și sănătoasă.
Sub genericul ,,Lumea prin ochi de copil", în curtea grădiniței a fost organizată o expoziție prin intermediul căreia au fost prezentate lucrări artistico-plastice realizate de preșcolarii din toate grupele, prin intermediul cărora copiii au interpretat liber și creativ tema propusă. Adevărații artiști se cunosc de mici!
Târgul de carte Usborne English Book Fair for children, organizat la nivelul grădiniței, prezintă cărțile Usborne, potrivite pentru copii, cărţi de lectură, cărţi educative şi interactive și care oferă informații utile copiilor și părinților, deopotrivă.
Bucuria de a fi împreună!
Familiarizarea cu arta, cu frumosul și încurajarea tuturor copiilor să își descopere talentul a fost posibilă prin diferite ateliere de creație, pictură, parada costumelor, iar echipați cu cele cinci simțuri, am pornit și la atelierul „Funny tunnel", perfect pentru copiii curioși, creativi și iubitori de activități senzoriale de cunoaștere, explorare și îndemânare și realizarea unor experimente specifice lor, puși astfel în ipostaza să cerceteze, să descopere noi cunoștințe și relații de cauzalitate, asemenea unor adevărați oameni de știință.
Ziua copilului a fost sărbătorită apoi prin participarea la concursuri de triciclete, trotinete și biciclete, iar spațiul din curte, pregătit cu tot ce aveau nevoie, a dat posibilitatea preșcolarilor să își pună în valoare imaginația și îndemânarea.
Pentru a evidenția și dezvolta abilitățile și competențele lingvistice ale preșcolarilor, am organizat și un concurs de poezii, iar cei care au jurizat au fost chiar ei, copiii.
Cireașa de pe tort au constituit-o atelierele gastronomice, care au făcut deliciul evenimentului prin prepararea unor gustări dulci - prăjiturele și limonadă, în care ei au fost protagoniștii, în dublă calitate, de cofetari, dar și de beneficiari.
Aceasta a fost, în acest an, ,,Rețeta" pentru ZIUA COPILULUI, o săptămână plină de activități pe placul lor, un univers deschis către cunoaștere, dar, în egală măsură, și pentru distracție, în esență: Bucuria de a fi împreună!
La mulți ani tuturor copiilor!
Fiți cu ochii pe noi, continuăm călătoria!
Marea familie JUNIOR vă îmbrățișează pe toți cu multă dragoste!
Director,
Prof. Otilia Andrada Șulea
 
Superb program educativ de 1 Iunie, doamnă director!
Felicitări echipei!
Magna cum laude! Mai pe românește, în esență - Plecăciune!
Ovi vă îmbrățișează pe toți, de Ziua Măriei Sale, Copilul!
De Ziua Copilului, revista ,,OviDan" nr. 205 va cuprinde mai multe pagini dedicate Măriei Sale, Copilul!
(OviDan)
Găsiți mai multe poze (70 de poze) în Galeria foto: De ziua ta, copile drag, copilărim frumos!

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:00:36 Ora standard a Europei de Est