Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ATEN Control System asigură controlul integrat personalizat al tuturor dispozitivelor specifice mediului de afaceri

O soluție integrată

ATEN Control System asigură controlul integrat personalizat al tuturor dispozitivelor specifice mediului de afaceri

ATEN Internațional, unul dintre liderii mondiali în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, propune o soluție integrată, ce facilitează controlul rapid, precis și cu minimum de efort al tuturor dispozitivelor electronice care echipează de regulă spațiile de întâlniri, ședințe și conferințe din mediul de afaceri.

Unul dintre elementele cu impact major asupra rezultatelor unei organizații îl reprezintă eficiența cu care comunică acestea, atât intern, cât și extern. De aceea, companiile acordă tot mai multă atenție modului în care sunt organizate diverse întâlniri, ședințe sau conferințe și apelează tot mai mult la tehnologie pentru a avea garanția succesului. Pe lângă avantajele bine cunoscute legate de intermedierea și fluidizarea diverselor procese, în aceste situații de comunicare, implementarea agresivă a tehnologiei tinde însă să complice lucrurile pentru administratorii de sistem, care au prin urmare un număr mult mai mare de echipamente și dispozitive electronice de monitorizat, configurat sau operat. Problema este cunoscută și printre producători de tehnologie precum ATEN, care a dezvoltat un sistem integrat, ce simplifică și reduce timpul necesar pregătirii din punct de vedere tehnologic a unei ședințe sau conferințe.
ATEN Control System este un sistem de management cu conexiune Ethernet, ce încorporează mai multe controllere și elemente de extindere, alături de interfețe de configurare și control, pentru a facilita conectarea tuturor dispozitivelor dintr-o încăpere sau chiar dintr-o întreagă clădire, asigurând în acest fel controlul centralizat al acestora. Printre avantajele soluției se numără colaborarea inteligentă la nivelul dispozitivelor conectate, configurarea ușoară, utilizarea intuitivă, sincronizarea în timp real, posibilitățile de extindere și controlul de la distanță, de pe dispozitive mobile cu sistem de operare iOS, Android sau Windows. Mai mult decât atât, întregul proces de adopție constă în numai trei etape: conectarea, configurarea și controlul.
Pentru prima etapă, ATEN pune la dispoziție echipamentele de control VK2100 și VK1100, care, alături de panourile de control VK0200 și VK0100, servesc ca platformă centralizată de conectare a tuturor dispozitivelor, prin intermediul interfețelor Serial, IR, I/O, DC, IR/Serial și Ethernet. În timp ce conectivitatea bogată garantează o flexibilitate ridicată, emițătorul LED IR încorporat poate fi utilizat pentru adăugarea de noi dispozitive, prin funcția de „IR learning". De asemenea, porturile USB cu care sunt dotate echipamentele pot fi folosite pentru încărcarea rapidă de profiluri personalizate.
În continuare, pentru configurare, ATEN pune la dispoziție un instrument software dedicat - VK6000 - axat pe rapiditate, ușurință în utilizare și eficiență. Acesta oferă o interfață grafică de utilizare, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare cunoștințe avansate de programare, dar și că întregul proces este deosebit de intuitiv. În plus, aplicația permite crearea de interfețe grafice personalizate, în funcție de specificul și nevoile companiei. Iar producătorul pune la dispoziție o bibliotecă cu peste 10.000 de drivere, ceea ce înseamnă că nivelul de integrabilitate este unul ridicat. Pentru controlul efectiv al dispozitivelor, ATEN a încercat să ofere utilizatorului un maximum de flexibilitate. Astfel, acesta are de ales între două: tastatura personalizabilă VK112EU cu până la 12 taste, panoul tactil de 10.1" VK330, sau aplicația pentru dispozitive mobile cu sistem de operare iOS, Android sau Windows.
,,Activitățile au migrat foarte mult în zona digitală, iar modul în care oamenii interacționează virtual este extrem de variat acum. Mai mult, se folosesc echipamente tot mai diversificate, care trebuie controlate centralizat, într-un mod cât mai simplu. În acest sens, ATEN Control System este soluția de control centralizat în această nouă realitate digitală. Eficiența și productivitatea depind în mod direct de simplitatea și viteza accesului la resurse, elemente pe care soluția noastră le are în primul rând în vedere", a declarat Bogdan Mihalcea, Country manager ATEN România.
De la conectare și până la control, ATEN s-a concentrat pe furnizarea unei soluții care să asigure ușurință în implementare și utilizare, iar produsul rezultat dispune de toate elementele necesare și asigură un nivel suficient de ridicat de flexibilitate pentru a satisface cerințele și nevoile oricărei organizații, indiferent de dimensiunile și specificul acesteia. Pentru mai multe informații despre ATEN Control System, vizitați: http://www.aten.com/ext_data/global_en/microsite/ControlSystem/.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:35:35 Ora de vară a Europei de Est