Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale Nr. 11 sunt într-un stadiu avansat de execuție

Modernizarea acestei unități de învățământ se realizează prin fonduri europene

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale Nr. 11 sunt într-un stadiu avansat de execuție

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale Nr. 11 se află într-un stadiu avansat, reabilitarea Corpului B și C fiind finalizată, în timp ce acum se lucrează la terminarea lucrărilor și la Corpul A.

Modernizarea acestei unități de învățământ se realizează prin fonduri europene prin Program Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.
Lucrările de reabilitare fațade și amenajări interioare, reabilitări instalații sanitare și electrice la Școala Gimnazială Nr. 11, de pe str. Moscovei, nr. 55 au început la sfârșitul lunii mai a anului trecut.
Executantul lucrărilor este asocierea formată din DRUM ASFALT S.R.L - lider de asociere, TRAMECO S.A. - asociat 1 și S.C LEMACONS S.R.L - asociat 2. Prețul contractului este de 11.481.787,64  lei (fără TVA), iar durata de execuție 18 luni.
,,Școala Gimnazială Nr. 11 este una dintre unitățile de învățământ obligatoriu cu capacitate școlară ridicată, care a înregistrat în ultimii ani consumuri mari de energie și cheltuieli cu utilitățile pe măsură, raportat la consumurile din clădiri de dimensiuni similare, dar eficientizate din punct de vedere energetic. Aceste lucruri au făcut ca reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 11 să devină prioritate de investiții, fiind inclusă în portofoliul de proiecte prioritare ale municipiului", a precizat primarul Florin Birta
Imobilul în care funcționează Școala Gimnazială Nr. 11 este alcătuit din patru corpuri de clădire: Corp A - cinci nivele (S + P+  3 E), Corpul B -  două nivele (P + 1 E), Corpul  C -  trei nivele (P + 2 E şi un nivel sală sport) și Corpul de legătură cu patru nivele (S + P + 2 E). Aceste corpuri găzduiesc atât învățământul primar, gimnazial, cât și programul Școala după școală (activitățile aferente acestuia).
Principalele lucrări executate corpurilor de clădire A, B și C, până în prezent, sunt următoarele: reabilitarea instalațiilor  electrice  și sanitare interioare; montarea sistemului de detecție si alarmare incendiu; montarea sistemului de supraveghere video; montarea instalației electrice de curenți slabi pentru rețea calculatoare; finisaje interioare (înlocuirea pardoselilor interioare în sălile de clasă și spații administrative cu pardoseli din parchet masiv din lemn, iar la grupurile sanitare și coridoare pardoseli din gresie antiderapantă,  zugrăveli interioare, înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie nouă din PVC); reabilitarea fațadelor prin montarea de termosistem și finisaje exterioare cu tencuieli decorative; înlocuirea balustradelor din casele de scară cu balustrade din confecții metalice și placarea treptelor cu gresie.
La Corpul B și Corpul C lucrările enumerate mai sus sunt finalizate, iar la Corpul A acestea sunt în curs de finalizare, fiind realizate într-un procent de până la 70%.
În plus, la Corpul C s-a realizat și extinderea acestuia în zona sălii de sport în vederea amenajării vestiarelor și grupurilor sanitare aferente sălii de sport.
După finalizarea lucrărilor și la Corpul A, va începe reabilitarea corpului de legătură.
În continuare, se vor executa lucrările de amenajare și asfaltare a curții, amenajarea de trotuare și zone verzi, amenajarea terenului multi sport (baschet, handbal, mese ping-pong) și a unui teren de tartan, dar și refacerea împrejmuirii. (B.P.)

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 12:20:57 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...