Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021

17 mai 2021,

Un român laureat la Global Business Hall of Fame 2021

Premiile Global Business Hall of Fame, oferite de Junior Achievement (J.A.) Worldwide, sunt acordate celor mai buni antreprenori și lideri de afaceri din ultimele două secole. De la inventatorul blugilor la co-fondatorul uneia dintre cele mai importante companii de biotehnologie din lume, vizitatorii galeriei digitale întâlnesc aici o mare varietate de influenceri care le-ar putea stimula spiritul antreprenorial.

Scurt istoric al Business Hall of Fame
Din 1975 până în 2009, Business Hall of Fame organizat de Junior Achievement a numit 247 de laureați, dintre care fondatori de companii de succes sau CEO, pionieri ai industriei sau editori. Fiecare dintre ei a demonstrat un angajament față de comunitățile lor - local și global - și fiecare a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare sau antreprenoriat.
Pe măsură ce Junior Achievement (J.A.) și mediul afacerilor au evoluat, tot așa a evoluat și conceptul Business Hall of Fame. În 2020, inițiativa a fost relansată și redenumită „Global Business Hall of Fame", prezentată de J.A. Worldwide, creând o oportunitate pentru comunitățile și școlile din întreaga lume de a sărbători și a recompensa inovatorii și liderii lor în afaceri.
Asheesh Advani, CEO J.A. Worldwide, consideră că este momentul potrivit pentru ca personalitățile model în sfera afacerilor să capete un rol central. „Cu atât de galerii ale celebrităților pentru sportivi și animatori, avem nevoie de tot mai multe modele care să-i inspire pe tinerii interesați de antreprenoriat. Acest lucru este valabil mai ales în Orientul Mijlociu, Asia, Africa, Europa Centrală și de Est, America de Sud și alte regiuni ale lumii subreprezentate din punct de vedere istoric, unde tinerii ar putea găsi dificil să se vadă ca viitori lideri de afaceri la nivel mondial. Aducem la viață poveștile laureaților noștri creând astfel o galerie digitală cu adevărat globală. Global Business Hall of Fame a găsit o modalitate de a-i inspira pe tineri, pe măsură ce își dezvoltă o mentalitate antreprenorială și încep să își construiască primele afaceri.
Global Business Hall of Fame reflectă acoperirea globală a J.A., diversitatea absolvenților J.A. și gama largă a domeniilor de afaceri și acordă prioritate candidaților care  activează în direcția îndeplinirii obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă (ODD), întărind convingerea tinerilor că au puterea necesară pentru a reprezenta o forță pentru binele global. În plus, nominalizații pentru viitorii laureați sunt grupați în două categorii:
*Leader: profesionist la nivel executiv, care îi inspiră pe ceilalți, ale cărui contribuții au determinat o dezvoltare a mediului de afaceri, cu accent pe îmbunătățirea vieții. Drept urmare, Leader-ul a condus companiile și inițiativele către obiectivele globale și este un model care demonstrează valorile sociale, aderarea la principiile incluziunii și reprezentarea unui punct de vedere global. Este de așteptat ca acest Leader să fi condus proiecte cu domenii largi de responsabilitate, resurse și talent.
*Inovator: sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial și orientat către comunitate, Inovatorul aduce o schimbare de cadru la nivel global sau a apărut recent pe scena globală. Inovatorul este o inspirație, plin de energie și pasionat de muncă, curajos promotor al schimbării și inovației în numele binelui global.
Laureații Global Business Hall of Fame 2021
Ne face plăcere să anunțăm patru noi laureați pentru ediția 2021:
*Melanie Perkins (Inovator): cofondator și director executiv al Canva, Melanie este una dintre cele mai tinere femei CEO al unui start-up tehnologic, din lume. De la lansarea platformei de comunicații vizuale în 2012, utilizatorii din 190 de țări au creat peste cinci miliarde de modele pe Canva. În decembrie 2020, o alocare de 71 milioane USD adusă de investitori, inclusiv Dragoneer și T Rowe Price, a adus companiei o evaluare la 15 miliarde USD. Compania a folosit finanțarea suplimentară pentru a extinde echipa, cu peste 1.500 de angajați în birourile din Sydney, Beijing, Austin și Manila.
*Divine Ndhlukula (Lider): Divine este fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., compania holding pentru SECURICO Security Services, Canine Dog Services și MULTI-LINK P /L, o companie de sisteme electronice de securitate. Cu un debut modest, Divine a fondat SECURICO Security Services în 1999, cu doar patru angajați. Compania a crescut acum la peste 4.000 de angajați, care sunt printre cei mai respectați și căutați jucători din industria de securitate din Zimbabwe.
*Cornel Amariei (Inovator): Născut în România, Cornel a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora lui are și dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, Cornel a înființat .lumen în anul 2020, un startup care construiește ochelari care permit persoanele cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună. Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în întreaga lume, .lumen a construit primul sistem care imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de 39.980.000 de persoane nevăzătoare.
*Alice Bentinck (Lider): Alice este co-fondatorul Entrepreneur First, cu sediul în Marea Britanie, care investește în talente și dezvoltă companii care susțin persoanele ambițioase care construiesc startup-uri de tehnologie din Europa, Asia și America de Nord. Alice este, de asemenea, co-fondatorul Code First Girls, oferind cursuri gratuite de coding pentru femeile din universități.
Procesul de nominalizare la Global Business Hall of Fame a fost conceput - cu sprijinul PwC - pentru a implica diverse categorii de grupuri de interes din întreaga lume și pentru a se asigura că protocoalele pentru selecția laureaților sunt respectate. Pentru a asigura corectitudinea și transparența, procesul anual implică verificarea efectuată de PwC în calitate de partener global de integritate a proceselor din Global Business Hall of Fame. PwC analizează procesele J.A. Worldwide pentru evaluarea înscrierilor, gestionează selecția comitetului pentru cei mai buni opt finaliști și oferă platforma de votare pentru juriu.
Fiecare dintre noii noștri laureați se alătură unei galerii digitale cu conținut interactiv, aspirațional, conceput pentru tinerii care învață acasă, la școală sau prin intermediul programelor J.A.
Aflați mai multe despre laureați la https://www.businesshalloffame.org/
Mihai Cornea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:01:45 Ora de vară a Europei de Est