Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Documentarul TV GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT

Gala Tânărului Actor HOP

Documentarul TV GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT

Acum, că am deschis porțile ediției 2021 a Galei Tânărului Actor HOP prin lansarea preselecției, suntem încântați să vă prezentăm documentarul retrospectivă al ediției de anul trecut.

Gala HOP 2020 a avut loc în perioada 3-6 septembrie la Amfiteatru TNB, sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu. Teatrul coregrafic. Dans Actorul ca fenomen al teatrului actual a fost tema căreia i-au dat viață cei 24 de actori participanți la hop-ul oportunităților.
„Aș fi fericit să puteți gândi ca mine: ca această Gală HOP să reprezinte pentru noi toți, actori și public, nu un tribunal care judecă, ci o etapă pe drumul creșterii noastre artistice. Să nu o considerăm neapărat numai ca pe o vitrină sau catapultă. Să fim în același timp cât mai meseriași ca actori, și cât mai noi înșine ca ființe umane", spunea Gigi Căciuleanu.
Vă prezentăm filmul-documentar GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT",realizat de regizorul Tudor Chirilă în studiourile TVR după zecile de ore de filmare la workshop, repetiții și momentele de concurs. Joi, 13 mai 2021, chiar de ziua de naștere a maestrului Gigi Căciuleanu, vă invităm să intrați în culisele singurului eveniment-concurs dedicat actorilor aflați la începutul traseului profesional. O privire de ansamblu, preț de o oră și jumătate, asupra familiei Galei HOP 2020, într-un documentar care va fi difuzat, în premieră, începând cu ora 22.00 pe canalul TVR3.
*
GALA HOP 2020 - „ZIS ȘI FĂCUT"
(documentarul ediției 23 a Galei Tânărului Actor HOP)
Durata: 93.54 min
Reporter: Magdalena Stanciu
Șef producție: Marius Flonta
Economist: Simona Paunescu
Asistenți filmări: Alexandru Bengescu, Dragoș Tănase
Sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu
Imagine: Marius Nechita, Dan Stoian, Ștefan Stan, Răzvan Chiriac
Director de imagine: Dinu Mărgărint
Colorizare: Mihnea Biciușcă
Montaj: Cătălin Mindu
Producător: Diana Dumitru
Un documentar realizat de: Tudor Chirilă
Producător coordonator: Demeter András István
Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
O producție TVR 2021
Coproducător: UNITER
*
GALA TÂNĂRULUI ACTOR - HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.
Informații despre ediția 2021 a Galei HOP găsiți aici:
https://galahop.uniter.ro/gala-hop-gala-tanarului-actor-editia-2021-anunt-preselectii/

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:31:09 Ora de vară a Europei de Est