Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patru soluții creative pentru locul de muncă hibrid

ATEN propune

Patru soluții creative pentru locul de muncă hibrid

Pe măsură ce locurile de muncă se îndreaptă din ce în ce mai mult către modelele hibride, organizațiile vor avea nevoie de echipamente pentru a spori productivitatea și pentru a valorifica pe deplin modelul de lucru hibrid.

Felul în care lucrează oamenii din întreaga lume a trecut, în unele cazuri, de la modelul de lucru tradițional la desfășurarea activităților integral de la distanță. În momentul de față, în procesul de trecere la „noul normal", companiile și angajații re-definesc împreună modul în care se așteaptă să arate noul birou și noul spațiu de lucru. Deși este încă neclar ce presupune asta, ambele părți știu că modelul de lucru hibrid va rămâne un element permanent în peisajul muncii. 
Munca de la distanță a cunoscut o evoluție fulminantă în 2020, când până la 42% din forța de muncă din SUA a lucrat de acasă, potrivit unui studiu al Universității Stanford, ceea ce reprezintă peste 60% din activitatea economică a Statelor Unite. Privind în perspectivă, organizațiile se pregătesc acum pentru realitatea muncii hibride, multe previzionând un mod de lucru de „4 la 1" sau „3 la 2" cu angajații care se deplasează la birou în principal în scopuri de activități de colaborare, cum ar fi ședințele, întâlnirile, pentru a efectua cercetări sau pentru situațiile în care sarcinile lor de lucru nu pot fi îndeplinite de acasă. Un recent sondaj realizat de Gensler cu participarea a circa 10.000 de angajați cu activitate de birou din SUA, Marea Britanie, Franța și Australia a constatat că mai mult de jumătate dintre aceștia preferă un model hibrid în viitor. Angajatorii sunt, de asemenea, de acord: un recent sondaj realizat de Inavate a arătat faptul că multe companii mijlocii din Marea Britanie se așteaptă să reducă spațiul de birouri, 74% previzionând o reducere de până la un sfert și încă 12% considerând că poate fi posibilă reducerea cu până la jumătate din spațiul de birouri. 
Compania ATEN este specializată în soluții flexibile, ușor de implementat pentru munca hibridă și de la distanță, care oferă garanția productivității viitoare a organizației și satisface atât nevoile angajatorilor, cât și ale angajaților. Printre exemple se numără: 
*Soluții pentru săli de întâlnire la distanță și hibride pentru colaborare și productivitate sporită în companii și în mediul educațional 
*Soluții de transmisiuni video în direct pentru streaming de conținut de nivel profesional, ușor de realizat în scopuri educaționale, de afaceri și de creare de conținut 
*Soluții de acces la birou și la distanță pentru productivitate sporită, economie de spațiu și ergonomie într-un peisaj de lucru hibrid în continuă evoluție...
Monica Muscă 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:08:58 Ora de vară a Europei de Est