Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prima ediție a concursului internațional de interpretare muzicală și vocală, organizat de Universitatea din Oradea, a fost un adevărat succes

15 martie - 8 aprilie 2021

Prima ediție a concursului internațional de interpretare muzicală și vocală, organizat de Universitatea din Oradea, a fost un adevărat succes

Desfășurat în perioada 15 martie - 8 aprilie 2021, primul concurs internațional de interpretare muzicală și vocală, organizat de Departamentul de Muzică al Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea, a reunit nu mai puțin de 106 participanți din 15 țări: Austria, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Bulgaria, Rusia, China, Japonia, Tailanda, Germania, Grecia, Spania, Moldova și România.

Participanții la cele trei secțiuni: interpretare instrumentală, canto și muzică de cameră, au fost evaluați, prin intermediul înregistrărilor video trimise unui juriu format din personalități de primă mână ale scenei muzicale: Radu Rusu - prim cornist al orchestrei simfonice din Nashville, Horia Maxim - considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai României, cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, Daniel Magdal - solist al Operei Naționale din București, violonistul Vlad Răceu - concert-maestru al Filarmonicii „Dinu Lipatti" din Satu Mare și cadru didactic titular al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca și Mihaela Anica - flautistă de talie internațională, stabilită la Viena, implicată în numeroase proiecte de educație muzicală.
„Nivelul concursului a fost unul deosebit de ridicat și concurența a fost, pentru noi, neașteptat de mare, ținând cont de faptul că acest concurs este la prima sa ediție", afirmă Ariadna Zenaida Mircescu - directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte din Oradea. Nouă, dintre cei peste o sută de participanți, au reușit să obțină maximul de puncte și anume, o sută, acordate de juriu.
Marele Premiu i-a revenit lui Tudor Torge, unul dintre cei mai tineri muzicieni înscriși în concurs. Tudor este chitarist; este din Cluj-Napoca și are numai 12 ani.
Doi dintre premiați, violonista Abouzahra Amira (Austria) și pianista Gouda Indriunaite (Lituania), se vor bucura de privilegiul de a susține câte un concert, în calitate de soliști, împreună cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea. Surorile Ani și Hristina Panova, din Bulgaria, au primit premiul special al juriului la categoria muzică de cameră.
Celelalte premii speciale ale competiției au fost acordate violonistei Jurgutaviciute Liepa, din Lituania, violoncelistului Mikulski Filip, din Polonia, și pianiștilor: Kevin Lu (China), Ilisz Dominik (România), Nagy Antoniu (România).
Universitatea din Oradea a fost reprezentată în concurs de patru studenți. Teacă Mihai, anul III, pian, a primit un premiu special, Oros Cristina, pian, diploma de participare, Herțe Radu și Chiș Ionuț, muzică de cameră au obținut diplomă de participare. Activitatea studenților orădeni este coordonată de lect. univ. dr. Ventel Horhat Valentina - pian și as. univ. dr. Andrada Ciupeiu - muzică de cameră.
Organizarea evenimentului muzical al fost coordonată de conf. univ. dr. Anca Oana Spătar, prodecan la Facultatea de Arte din Oradea, și lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, directorea Departamentului de Muzică.
Parteneri ai concursului au fost: Filarmonica de Stat din Oradea, Asociația Culturală „Culture On" din București și cel mai important producător de flaute din Austria,  „Atelier Tomasi".
Mai multe informații:
https://arte.uoradea.ro/en/162-muzica/cercetare-stiintifica/concursuri-festivaluri/378-concurs-international-de-interpretare-instrumentala-si-vocala
 
Felicităm organizatorii și participanții!
Dar, domnilor, de ce nu ați anunțat evenimentul???!
(OviDan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:19 Ora de vară a Europei de Est