Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Street Delivery 2021 - Leapșa!

18-20 iunie, Oradea

Street Delivery 2021 - Leapșa!

1,2,3 la perete STOP!
Ediția a II-a a evenimentului manifest Street Delivery Oradea, își anunță tema: În 2021, Street Delivery își pune pantalonii scurți, ia mingea la subraț și desenează orașul așa cum am vrea să fie, cu tot ce-i nevoie aproape de casă.

Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea - Orașul nostru.  
Căutăm prin joc răspunsul la marile probleme ale orașului, acutizate de pandemie, și la marile lui lipsuri. Unde ne mai întâlnim? Unde mai mergem la școală? Cu cine mai avem voie să ne jucăm? Ce-a mai rămas din ,,hai afară"? 
Ne uităm la oraș prin caleidoscopul copilăriei. Un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic. Batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite cu lupa, reproduse, aplicate. Un oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețată în mână, care vrea să alerge și să se joace.
O să ziceți: ,,Street Delivery a dat-o-n mintea copiilor! Vor să transforme tot orașul într-un loc de joacă!". De ce nu? Când nu-i asculți pe copii, nu te asculți nici pe tine. Iar un oraș care nu e prietenos cu cei mici nu e deloc plăcut nici pentru cei mari. 
Copiii de azi sunt prima generație din ultima sută de ani afectată de o pandemie. Ce urmări va avea această izolare prelungită? Această rupere brutală de prieteni, colegi, rude? Încă nu putem ști, dar putem pune întrebările potrivite ca să regândim relația copii-părinți-oraș. Și pe cine să întrebi mai bine decât pe ,,oamenii mici", pentru care un an sau doi din viață înseamnă o veșnicie? Când ai 10 ani, a sta închis în casă o zecime din viață e o tragedie greu de înțeles pentru noi, ,,oamenii mari".
Vrem să dăm drumul la joc în strada și Parcul Petőfi Sándor și pe malul Crișului, să vedem aceste spații prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice loc din stradă într-un regat fantastic. E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării.
În 2021, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău.
Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Nu ne mai concentrăm pe o singură stradă, ci redescoperim întregul oraș și comunitățile lui active, creative, civice. Ne distanțăm fizic, dar ne apropiem social.
Ne luăm orașul înapoi. Ieși cu noi la joacă?
Identitate vizuală Street Delivery 2021: Alina Marinescu
Street Delivery este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.
Vedeți și citiți mai multe pe:
https://www.facebook.com/streetdeliveryoradea
Maria Scripa,
manager

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:55:05 Ora de vară a Europei de Est