Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasă cu studiu intensiv a limbii engleze

Noutate la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Oradea

Clasă cu studiu intensiv a limbii engleze

Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" s-a remarcat de-a lungul anilor prin rezultatele deosebite obținute de elevi, prin grija constantă pentru asigurarea unui climat educațional propice, prin cadre didactice competente și dedicate elevilor și printr-o deschidere către tot ceea este în beneficiul elevilor săi.

Un element de noutate în oferta curriculară a școlii îl reprezintă clasa cu studiu intensiv a limbii engleze, ce va debuta în toamna anului 2021. Formarea acestei clase reprezintă încununarea activităților și muncii depuse de conducerea școlii și de cadrele didactice. În ultimii anii școala a dezvoltat o serie de parteneriate cu școli din Italia, Portugalia, Croația, Turcia, Polonia, Letonia și Bulgaria în cadrul proiectelor Erasmus+ sau eTwinning, prin intermediul cărora elevii școlii și-au putut valorifica cunoștințele de limba engleză, dar și cele digitale. Ca urmare a implicării școlii în aceste proiecte, s-a observat o creștere a interesului acestora pentru studiul limbii engleze.
Mai trebuie precizat faptul că, încă dinaintea accesării proiectelor și a dezvoltării parteneriatelor străine, în cadrul școlii a existat un opțional integrat Limba engleză - TIC, față de care elevii au manifestat întotdeauna un interes deosebit, fiind o bună oportunitate de a-și dezvolta atât competențele lingvistice cât și pe cele digitale, chiar și pentru generațiile care nu au avut inclusă în trunchiul comun ora de TIC. Chiar și pentru anul școlar viitor, nouă clase de gimnaziu au optat pentru studiul acestui opțional integrat, care constituie un preambul al clasei de intensiv, deoarece atât prin intermediul opționalului, cât și prin cel al clasei de intensiv, școala a dorit să îndeplinească un deziderat al elevilor și al părinților, acela de a studia limba engleză, o limbă atât de necesară vremurilor actuale.
Cunoașterea limbii engleze a fost mereu o preocupare constantă a generațiilor tinere, dar odată cu revoluția tehnologică, cu schimbările produse pe piața muncii, unde dispar și apar mereu profesii și meserii, deținerea unei competențe ridicate de vorbire a limbii engleze a devenit un ,,must have". Se spune deseori că pregătim azi tinerii de mâine pentru meserii care poate nici nu au fost create, însă ceea ce știm cu siguranță este faptul că limba engleză va reprezenta pentru ei un atu, un pașaport ce le va deschide multe uși ca viitori cetățeni europeni.
De aceea, suntem mândri să venim în întâmpinarea dorințelor elevilor noștri și ale părinților lor, care mereu au fost interesați și implicați în educația copiilor lor și cu care școala noastră a dezvoltat mereu o relație strânsă, parteneriatul școală - comunitate locală, fiind deosebit de important pentru noi.
Director,
prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:56 Ora de vară a Europei de Est