Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii ecologiști, din nou, în acțiune!

Activitate de proiect la C.S.E.I.S. din Oradea

Micii ecologiști, din nou, în acțiune!

Munca dascălului se vede la orice nivel și în orice condiții, chiar dacă randamentul și eficiența sunt altele când lucrezi în condiții speciale cu copii speciali.
Ne-au dovedit-o, ieri (joi, 26 martie 2009), membrii echipei de proiect de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială din Oradea, educatoare institutoare, profesori și psihopedagogi, care formează un „colectiv minunat”, vorba doamnei director Rodica Lezeu.

„Chiar și în condiții speciale, cu copii speciali, ne aliniem mereu reformei, iar munca în echipă dă roade. Un exemplu ne oferă și acest program național de educație ecologică – Ecogrădinița, implementat anul trecut, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Direcția Silvică Oradea și Palatul Copiilor și Elevilor, parteneri cu care am mai derulat proiectul „Să învățăm despre pădure”.
 Multe au învățat și știu copiii din grupul țintă, îndrumați de coordonatorii de proiect, Rodica Lezeu și Samica Boghiu, și membrii echipei de proiect (inst. Rita Drimba, Viorica Blană, Viorica Dobran, Floare Burz, Aurelia Opriș, ed. Ana Hoduț, prof. psihopedagog Maria Ivănescu, Gabriela Pleș și Benyi Carmen). Cunoștințele sunt trainice și operaționale întrucât au fost dobândite prin descoperire, acționând concret, în natură, săpând, plantând, îngropând... flacoane, lucrând cu deseuri și materiale refolosibile. De această dată, activitatea s-a desfășurat în sala de grupă, iar invitații - parteneri (ing. Mircea Faur – de la Direcția Silvică Oradea și prof. Voichița Moș - de la Palatul Copiilor și Elevilor) și asistenții (Carmen Ilisie – director adjunct al C.S.E.I. nr. 1, directorii grădinițelor orădene nr. 27, 31, 44 și 52, doamnele Cornelia Borhidi, Viorica Turcuț, Mariana Vereș și Maria Nan, ed. Marinela Bodea, de la Grădinița nr. 25 și directorul Grădiniței nr. 4 din Marghita, dna Valeria Costruț) au acționat în echipă, cot la cot cu micii ecologiști pentru finisarea, pictarea și ornarea unor plase din deseuri textile, înlocuitorii ecologici ai pungilor din plastic.
 După evaluarea muncii, prezentarea și expunerea produselor, activitatea a continuat în cabinetul metodic, unde prof. psihopedagog Maria Ivănescu a prezentat proiectul (în power point) și un filmuleț realizat în cadrul celuilalt proiect „Să învățăm despre pădure”, concluzionând faptul că „pădurea este o fereastră deschisă spre lume”. Despre proiect au vorbit imaginile, însoțite de text, precum și coordonatoarele de proiect, Rodica Lezeu și Samica Boghiu. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Micii ecologiști, din nou, în acțiune!

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 11:56:06 Ora de vară a Europei de Est