Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campioni pe platforma online KIDIBOT!

Povestea clasei a II-a C continuă, în mod cu totul și cu totul strălucit și fericit!

Campioni pe platforma online KIDIBOT!

Ne-am bucurat nespus când i-am descoperit pe prichindeii doamnei profesor Simona Bunta de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea pe platforma online KIDIBOT. Și nu oricum...!

De această dată, vă dezvăluim alte și alte ,,secrete" și rezultate!
,,Continui să afirm că o adevărată provocare pentru mine și cei 31 de elevi din clasa a II-a C este Comunitatea Kidiboților care ne-a impresionat la descoperire și continuă să ne surprindă în mod plăcut la fiecare accesare. De ce? Iată răspunsul!
Să spunem că din cele 4.056 de școli din România și 18.521 de clase participante, în topul echipelor (top care se actualizează la fiecare 24 de ore), echipa clasei noastre se află pe locul I, cu 918.203 puncte. https://www.kidibot.ro/profile/simona-bunta
Deoarece comunitatea Kidiboților este din ce în ce mai atractivă, zi de zi, elevii mei descoperă o lume a cunoașterii, a lecturii, totul integrat într-o competiție deschisă. În fiecare zi, luptătorii mei descoperă magia poveștilor, plăcerea cititului, își îmbunătățesc viteza de gândire a problemelor și exercițiilor la matematică.
Din luna martie 2019, povestea noastră continuă pe platforma online KIDIBOT. În prezent, din cei 31 de elevi din clasă, 28 au status de AUTOR, deoarece au urcat pe platformă mai multe quizzuri create de ei după cărțile citite sau materia pe care au învățat-o în orele de limba română, matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală. Astfel, kidiboții clasei a II-a C își citesc lecturile, creează quizuri prin care se fac cunoscuți, apoi, își testează cunoștințele. Învață cu plăcere, prin joc, depun un efort suplimentar și sunt în competiție cu kidiboți de la școli din București, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu..., din toată țara.
Ca și profesor pot urmări, în fiecare zi ce și câte quizuri rezolvă elevii, punctajul obținut, din rapoartele de activitate Kidibot, informații despre cum evoluează elevii, statistica bătăliilor inițiate de mine, gradul de completare al acestora. Mărturisesc că sunt foarte bucuroasă și satisfacția e mare, când elevii mei răspund provocărilor și bătăliilor inițiate de mine pe Kidibot. Astfel, într-un anumit interval de timp, elevii au de rezolvat quizuri prin care evaluăm cunoștințele dobândite la Comunicare în Limba Română, Matematică și Explorarea Mediului, Dezvoltare Personală, Lectură. Rezolvându-le vor obține punctajul stabilit de profesor și avansează în clasament.
Totodată și părinții pot urmări progresele copiilor, pot urmări care copii citesc cel mai mult în ,,Topul cititorilor" și ,,Topul claselor cu Cei mai buni cititori" pe luna curentă și topuri generale. Se creează astfel o presiune socială pozitivă.
Așa există o motivație suplimentară să citească, să învețe și să facă fapte bune pe care le pot posta tot pe platformă. În fiecare lună, școala noastră concurează cu altă școală la citit, învățat și făcut fapte bune. Lună de lună, ne propunem să dovedim că suntem cei mai tari în competiția școlilor!
https://www.kidibot.ro/school-challenge/2021-03/scoala-nicolae-balcescu-oradea/47c507d7
Satisfacția este uriașă când intervine mândria personală: ,,Școala  noastră este mai tare decât școala X, pentru că noi am lucrat în echipă". Și astfel reușesc să-i motivez mai ușor pe copii să citească mai mult, să învețe mai mult și să facă mai multe fapte bune. Cool, nu? ????
În luna februarie, suntem Cei mai tari și la Clubul de matematică.
Locul I pe țară!
În toată această perioadă a pandemiei, am încurajat echipa noastră ca, din august 2020, când se afla pe locul 9, cu 307.526 de puncte, iar în topul școlilor, pe locul 10, cu 375.360 de puncte, la doar șase luni, echipa noastră să se claseze pe locul I pe țară.
Îi felicit zilnic pe acești copii minunați pentru că au înțeles că pot fi competitivi cu ei înșiși în primul rând, apoi cu ceilalți Kidiboți!
Felicit ambițioșii și isteții mei Kidiboți pentru că, prin activitatea lor, au contribuit ca în topul localităților, Oradea să fie pe locul 6, cu 1.071.146 de puncte, din care 919.581 sunt puncte acumulate de ei, iar din cei 38 de autori, 28 sunt din clasa noastră, clasa a II-a C. https://www.kidibot.ro/top/topul-oraselor
Sunt mândră că elevii mei sunt pe primele locuri în clasament https://www.kidibot.ro/topuri/oradea
Echipa noastră merită aplauze, felicitări și aprecieri la superlativ pentru ceea ce sunt și ne-au demonstrat că pot face pentru ei și pentru echipă (clasa, școala și municipiul nostru) în frumoasa competiție a învățării online, a cunoașterii și a dezvoltării de sine!
 
Superb, doamna Simona!
Bravo, campionilor din a II-a C! Împreună sunteți o forță de neînvins, se vede cu ochiul liber, chiar și în vreme de pandemie!
Felicitări pentru locul I, din 4.056 de școli din România și 18.521 de clase aflate în competiție acerbă zi de zi!
Țineți-o tot așa, eroilor Kidiboți!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Campioni pe platforma online KIDIBOT!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:08 Ora de vară a Europei de Est