Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un gest mic pentru inimi atât de mari!

O expoziție pentru MAMA, la Grădinița Nr. 45, cu cele două structuri - 12 și 43

Un gest mic pentru inimi atât de mari!

Luni, 8 martie 2021, la Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" din Oradea și la cele două structuri ale sale (Grădinița Nr. 12 și Grădinița Nr. 43) s-au organizat expoziții cu felicitările pregătite de cei peste 400 de preșcolari pentru mamele lor de Ziua Internațională a Femeii, după cum aveam să aflăm de la directorul Grădiniței Nr. 45, doamna prof. Sanda Caba.

Ieri, după ora 12.00, pe gardul din față, dar și pe cel din spate, erau expuse zeci de felicitări, dar și pe geamurile laterale. Părinții și bunicii care au venit după copii, au apucat să vadă o expoziție de proporții pe care nu au mai văzut-o niciodată; au admirat lucrările, după care fiecare copil și-a luat acasă felicitarea pe care a pregătit-o mamei. La o grupă de limba germană, am reușit să-i surprindem pe copii grupați, iar în rest, am stat de vorbă cu părinți și cu frați de-ai lor, care și ei au frecventat această grădiniță, acum fiind elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Dacia" sau ai Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu". Maia Borz, care a fost în grupa doamnei educatoare Floare Bernad, a venit după frățiorul ei, Aian din grupa doamnelor educatoare Anca Mureșan și Cristina Vesa; ea este acum elevă în clasa a III-a la Liceul Ortodox, la doamna prof. Ioana Teodora Chișiu. Anastasia, elevă la Școala ,,Dacia", în clasa doamnei prof. Simona Lucia Cobe, a venit după surioara Alexia, care este în grupa doamnelor educatoare Ioana Jurca și Victoria Buzle. În curte, am făcut cunoștință cu doi ,,flăcăi": Ianis Pășcoi și Pavel Ban din grupa doamnelor educatoare Mariana Niulaș și Indrie Tunde, alături de Pavel era surioara sa, Mara, acum elevă în clasa pregătitoare, la Liceul Ortodox, în clasa doamnei profesor Viorica Breje. După Răzvi (Răzvan) a venit Alexandra, surioara sa, elevă la Școala ,,Dacia", în clasa doamne prof. Amalia Ciorba. Cristian, din grupa mare era cu bunicul Toto. După Tomas, a venit mama și frățiorul lui David care se concentrau să dezlege cele trei noduri cu care era prinsă felicitarea lui Tomas.
Soarele mângâia obrajii celor mici și lumina fețele mamelor încântate de felicitările primite în dar de 8 Martie.
La făurirea celor peste 400 de felicitări (430), au trudit sute de mânuțe, împreună cu educatoarele lor, pe care le felicităm pentru trudă și inspirație, răbdare și dăruire: din grupa mică A: prof. Pietreanu Alexandra și Blaga Cornelia; din grupa mică B: prof. Cacaraza Marta și Irimuș Maria; din grupa mică C: prof. Popa Nicoleta și  Buda Ramona; din grupa mijlocie A: prof. Niulaș Mariana și Indrie Tunde; din grupa mijlocie B: prof. Mureșan Anca și Vesa Cristina; din grupa mijlocie C: prof. David Lucia și Nedea Mihaela; din grupa mare A: prof. Olar Livia și Cheregi Ana Maria; din grupa mare B: prof. Jurca Ioana și Buzle Victoria; din grupa mare C: prof. Pop Gabriela și Micula Lavinia; din grupa germană A: prof. Kendi Orsolya și Miklo Erszebet; din grupa germană B: prof. Czegledi Emoke și Anton Antonia; precum și educatoarele de la cele
două structuri: Grădinița Nr. 12, din grupa mică: prof. Voichița Vancu; din grupa mijlocie: prof. Sidor Alexandra; din grupa mare: prof. Crăciun Lenuța; din   grupa maghiară: prof. Bonca Erika; de la Grădinița Nr. 43, din grupa mică: prof. Goilean Mihaela și Roșca Ioana; din grupa mijlocie: prof. Mihuța Georgeta și Blaga Ioana; din grupa mare: prof. Săftoiu Beatrice și Herman Delia.
Felicitări, doamnelor și domnișoarelor, mamelor și bunicilor, de Ziua Internațională a Femeii!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Un gest mic pentru inimi atât de mari!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:04 Ora de vară a Europei de Est