Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Website-ul Consiliului Județean Bihor are o nouă versiune

De la 1 martie 2021

Website-ul Consiliului Județean Bihor are o nouă versiune

Website-ul Consiliului Județean Bihor (www.cjbihor.ro) are un nou design.

 www.cjbihor.ro
Comparativ cu cea veche, noua interfață oferă o experiență mult mai intuitivă în navigare, iar din punct de vedere estetic, aspectul general este unul curat, organizat şi modern.
Responsivitatea (capacitatea website-ului de redimensionare/adaptare în funcție de dispozitiv și de rezoluția acestuia) este un punct foarte important al noii versiuni a website-ului, având în vedere că, în general, 9 din 10 vizitatori folosesc dispozitivele mobile (smartphone, tablete) pentru a naviga pe internet. Astfel, s-a lucrat la scalarea elementelor pentru a oferi o experiență plăcută oricărui tip de vizitator, indiferent de terminalul de pe care acesta accesează noul website al CJ Bihor.
Cea mai importantă noutate a website-ului este disponibilitatea lui în limba maghiară. Astfel, meniurile „Despre Bihor", „Conducere", și „Știri" sunt disponibile, integral, în limba maghiară.Totodată, vor fi traduse hotărârile Consiliului Județean Bihor ce au caracter normativ.
„Doresc să le mulțumesc colegilor care s-au implicat în relansarea website-ului Consiliului Județean Bihor, celor de la departamentul IT, consilierilor și, în special, domnului Rais Istvan, angajat al Consiliului, care s-a ocupat de traducerea versiunii în limba maghiară. În lunile următoare,website-ul va continua să fie optimizat, se vor mai lansa alte versiuni, în alte limbi, iar anumite secțiuni vor fi actualizate. Următorul pas va fi să digitalizăm activitatea Direcției Arhitect Șef prin intermediul website-ului", a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
În comparație cu versiunea anterioară, sunt multiple motoare de căutare concepute special să activeze pe secțiunea de interes pe care utilizatorul se află, rezultatele unei căutări fiind doar cele relevante, fără aglomerarea din alte secțiuni/categorii de documente cu informații irelevante.
Totodată, s-au folosit cele mai noi tehnologii de server și baze de date pentru a obține timpi cât mai reduși în procesare și interogare, iar optimizarea de resurse și viteză este constant monitorizată pentru a oferi o viteză cât mai bună de încărcare indiferent de terminalul pe care se face accesul.
În plus, pentru persoanele cu deficiențe vizuale, a fost introdus un instrument special care permite modelarea vizuală pentru a îmbunătăți lizibilitatea informațiilor afișate.
Lansat în 2003, website-ul Consiliului Județean Bihor a mai fost schimbat, parțial, în 2013, dar niciodată total, ca acum.
Pentru a relansa website-ul, Consiliul Județean Bihor a colaborat cu o companie locală de publicitate, și anume „Utopium". Valoarea achiziției a fost de 29. 615,18 lei, cu TVA, bani cuprinși în bugetul CJ Bihor pentru anul 2020.
Este posibil ca, din cauza schimbărilor tehnice, în zilele următoare website-ul să funcționeze cu unele întreruperi punctuale, la anumite pagini.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:15:32 Ora de vară a Europei de Est