Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ,,pornește la drum” de Mărțișor

Ediție online, martie 2021

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România ,,pornește la drum” de Mărțișor

Cu o carte, nu se face primăvară. Dar cu o lună de Gaudeamus Radio România ... cu siguranță, da! Cel mai ascultat radio din România deschide și în acest an sezonul național al târgurilor de carte cu o nouă ediție online a celui mai citit târg, Gaudeamus Radio România!

Între 1 și 31 martie, Radio România invită cititorii pasionați la o nouă întâlnire cu lumea cărții, pe  www.gaudeamus.ro. Aproape 70 de participanți, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din țară, zeci de evenimente, cele mai recente apariții editoriale și multe surprize îi așteaptă pe vizitatorii acestei ediții - maraton, care va debuta sub semnul Mărțișorului. Organizată într-o formulă fără precedent, ca durată și dinamică, ediția martie 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România înlocuiește în calendarul anual tradiționala ediție craioveană și menține statutul evenimentului de reper al pieței de carte din țara noastră, chiar și în această perioadă în care este extrem de dificil să se acorde prioritate proiectelor culturale. Târgul Gaudeamus Radio România își va păstra caracterul generalist, din punctul de vedere al ofertei de carte prezentate, dar durata acestei ediții va permite, în premieră, adoptarea unor tematici distincte, care vor fi ilustrate în special prin intermediul evenimentelor propuse de către participanți și prin genurile literare pe care le vor promova cu precădere în fiecare interval, adaptate la temele propuse.
Astfel, primele zile ale târgului:
*1 - 8 Martie - vor fi dedicate scriitoarelor și literaturii adresate publicului feminin,
*intervalul 9 - 15 martie - va fi rezervat în special cărții de nonficțiune, fără a exclude însă alte genuri literare,
*perioada 16 - 22 martie va fi revendicată de poezie și ficțiune, în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei, sărbătorite anual pe 21 martie.
*Ultimele zile a târgului vor fi, cu siguranță, cele mai colorate și mai vesele, fiind dedicate cărții pentru copii și proiectelor de tip „Școala altfel".
Și în ediție online, Târgul Gaudeamus Radio România va reprezenta o alternativă sigură și atractivă, pentru școlile care vor alege ultima săptămână din martie pentru derularea acestui proiect educațional. Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, Bucureşti, România tel: + 4021-312 22 40 / fax: + 4021-319 05 22
Standurile virtuale ale participanților, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare din secțiunea „Târg virtual" a website-ului www.gaudeamus.ro vor putea fi accesate începând cu data de 1 martie, iar cititorii vor putea achiziționa titlurile preferate prin plasarea de comenzi în magazinele lor online, cu mențiunea că numeroși participanți vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.
Evenimentele se vor derula exclusiv on-line și vor putea fi urmărite fie în direct, pe www.gaudeamus.ro. și pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, pe website-urile și paginile din rețelele de socializare ale participanților, semnalate prin linkuri active în programul târgului și ca înregistrări, disponibile începând cu momentul la care au fost programate. Spre deosebire de edițiile precedente, indiferent de formula în care s-au derulat, lista participanților și programul evenimentelor vor rămâne deschise și se vor îmbogăți permanent, prin înscrierea de noi participanți inclusiv după debutul târgului și prin adăugarea constantă de noi evenimente.
Partenerii ediției
Parteneri media: TVR, Observator Cultural, și Agenția de carte.
Sponsor: Lions Club Craiova Târgul de carte Gaudeamus, ediția online martie 2021 - un eveniment Radio România
Persoană de contact: Connie Chifor (0745 109 649; cornelia.chifor@radioromania.ro)
Connie Chifor

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:13:34 Ora standard a Europei de Est