Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La concursul ,,Formidabilii”, Adela Roxin a câștigat o tabletă grafică

Formidabili și în pandemie

La concursul ,,Formidabilii”, Adela Roxin a câștigat o tabletă grafică

Anul trecut, în pandemie, fie în mediul online, acasă, fie la școală, față-n față, elevii doamnei profesor Florina Zach, din clasa a II-a C, de la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, au participat cu conștiinciozitate la lecții, dar și la unele concursuri.

Între elevii formidabili ai clasei, motivați, ambițioși și harnici, în frunte, s-a aflat Adela Roxin, care la Concursul cu participare internațională ,,Formidabilii", ediția a XXIV-a (15.06.2020), coordonat de doamna profesor Carmen-Diana Cosman, directorul școlii, a obținut premiul I, câștigând o tabletă grafică, premiul ei de milioane, cu care se mândrește și care o motivează enorm!
Raluca e un ,,artist de cinci stele"
Între vedetele clasei, în sens pozitiv, Raluca Ciceu este solistul vocal care promite să devină o voce și un nume printre artiștii Asociației  Culturale ,,Generația Muzicii".  Anul trecut (în 20.09.2020), Raluca a obținut premiul I la Festivalul național ,,Artist de 5 stele", la secțiunea pop românesc, precum și premiul ,,Supertalent", la Concursul național ,,Talent show", în 15.08. 2020, concursuri organizate de Asociația Culturală ,,Generația Muzicii", profesor coordonator Meda Horjan.
Erik este atletul, schiorul și pictorul de excelență al clasei
Sebestyen Erik este sportivul clasei, cu reale și multiple calități și pasiuni; el a participat cu succes, cu desenele sale, la ,,Campania împotriva violenței"- eveniment patronat de FIDE România și UNICEF, deține numeroase premii județene și naționale, medalii și cupe la atletism, dar și Diploma de merit la Concursul național găzduit de Școala de Schi și Snowboard ,,Arena Platoș" de la Păltiniș (în 10.12.2020).
Ianis, creație proprie (fotoreportaj) în revista ,,Ecouri"
Ianis Ardelean, o fire de ,,artist", e pasionat de excursii. În ultimul număr, din 17 decembrie 2020, al revistei ,,Ecouri" (revista Școlii Gimnaziale ,,Dacia" din Oradea), Ianis apare cu un fotoreportaj din Țara Făgărașului, unde descrie cu lux de amănunte toate obiectivele vizitate și trăite cu sufletul la gură: Transfăgărășanul, Bâlea Lac, Șaua Caprei și Lacul Capra, Monumentul alpiniștilor, Valea Sâmbetei, cu Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cabana Valea Sâmbetei și Fereastra Mare a Sâmbetei ,,cu un încântător peisaj natural: platou alpin, piscuri semețe, Floarea de colț și Bujorul de munte, flori montane de o rară frumusețe"...
Aceștia sunt patru dintre formidabilii doamnei profesor Florina Zach.
Vom reveni și cu alții.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: La concursul ,,Formidabilii”, Adela Roxin a câștigat o tabletă grafică.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:29 Ora de vară a Europei de Est