Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Junior Achievement și HP continuă parteneriatul pentru programul HP LIFE, susținând dezvoltarea atitudinii antreprenoriale a tinerilor

Proiectele de afaceri ale studenților

Junior Achievement și HP continuă parteneriatul pentru programul HP LIFE, susținând dezvoltarea atitudinii antreprenoriale a tinerilor

HP va continua să susțină și în 2021 proiectele de afaceri ale studenților din cadrul Incubatorului Național JA BizzFactoryTM, prin asigurarea accesului gratuit la cursurile HP LIFE, activități de mentorat și oferirea premiul Best Tech Idea, acordat celui mai bun proiect pilot, pe baza evaluării finale organizate în luna mai.

HP LIFE este un program oferit de HP Foundation, în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România, care pune la dispoziția tinerilor cursuri online gratuite de formare a competențelor antreprenoriale și IT. Cursurile pot fi accesate pe platforma JA InspireTM, au un format interactiv, de tiphybrid learningși propun o gamă largă de subiecte de interes, de la modul practic în care se înființează și finanțează o nouă afacere, până la noțiuni generale de marketing și planificare strategică.
În cursul anului 2020, 23 de voluntari consultanți din partea HP România au fost implicați în programul HP LIFE, precum și în Incubatorul NaționalJA BizzFactoryTM, în calitate de mentori pentru 11 echipe de studenți participanți la eveniment.O altă componentă a programului este reprezentată de webinariile tematice, în care voluntarii HP au avut ocazia să vorbească despre experiența lor profesională unui număr de peste 700 de studenți din toată țara.
„HP își respectă angajamentul de a produce schimbări pozitive, care să ajute pe termen lung oamenii și comunitățile din întreaga lume. Compania noastră promovează educația de calitate și alfabetizarea digitală pentru obținerea unor rezultate de învățare mai bune. Abilitățile și cunoștințele digitale sunt esențiale pentru viitor și ne bucurăm să putem contribui în continuare la educația generațiilor următoare prin parteneriatul nostru cu JA și derularea programului HP LIFE în România. Așteptăm cu nerăbdare ca în acest an să lucrăm și mai îndeaproape cu Junior Achievement!", a declarat Mugur Pantaia, General manager HP Inc România.
Implicarea consultanților voluntari în lucrul cu tinerii aduce valoare adăugată activităților educaționale din programele JA, prin experienţa şi exemplele concrete, fiind un model pozitiv, și ,,facilitând" procesul de învățare. Mentorii HP România vor sprijini echipele de studenți participante la incubator să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le consultanță, pe baza planului de afaceri gândit pentru un produs sau serviciu și clarificându-le întrebările legate de definirea conceptului de business, secțiunile planului de afaceri și utilizarea tehnologiei și instrumentelor digitale.
Lucrul cu mentorii s-a dovedit foarte constructiv pentru planul nostru de afaceri. Voluntarii HP au avut o atitudine pozitivă, ne-au sugerat să efectuăm diverse analize, oferindu-ne noi perspective. Toate sugestiile primite au fost relevante și ne-au oferit informații din propria experiență, fiind disponibili să ne pună în legătură cu diferite persoane pentru implementarea conceptului de afaceri. Le suntem recunoscători pentru ajutor și experiența oferită"- echipa de studenți Eco World, Universitatea din București
Cursurile HP LIFE, care prezintă teme conexe antreprenoriatului și rolului tehnologiei în dezvoltarea unei afaceri, sunt apreciate de către profesori și tineri îndeosebi pentru aplicabilitatea conținutului, interactivitate, valoarea studiilor de caz și a exercițiilor practice.
Mihai Cornea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:15:19 Ora de vară a Europei de Est