Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferință de presă online la final de proiect internațional „MISTO AVILEAN”

Astăzi, 11 februarie,

Conferință de presă online la final de proiect internațional „MISTO AVILEAN”

La conferință vom vorbi despre reușitele proiectului, alături de profesori și directori de școli care vor oferi mărturii despre experiența lor, alături de Tudor Roșu, Head of Eastern Europe Delegation -Terre des hommes și Bogdan Romanică, manager al proiectului Mișto Avilean.

 Terre des hommes Romania este delegația locală a celei mai importante organizații elvețiene de protecție a drepturilor copilului.
Fundația Terre des hommes România are bucuria de a vă invita on-line în data de joi 11 februarie 2021, la ora 10.00, la conferința de presă de la finalul proiectului internațional „MISTO AVILEAN!" („Bun venit" în lb. romani), finanțat de Comisia Europeană prin Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie" (2014-2020). 
 Link pentru participare la conferință: https://us02web.zoom.us/j/81504834295?pwd=NDFRREFLaDBxYklIYTQ2b0Fid01LZz09
Vă rugăm confirmați participarea prin e-mail la bogdan.romanica@tdh.ch
 În fiecare an, mii de copii de etnie romă își întrerup sau abandonează educația: fie pleacă în alte țări împreună cu părinții lor, fie rămân în țară, însă nu pot continua, dintr-un motiv sau altul, să meargă la școală. Din 2018 Fundația Terre des hommes Romania, alături de partenerii non-guvernamentali din Franța și Spania, a sprijinit, prin proiectul „Mișto Avilean", (re)integrarea elevilor migranți de etnie romă în sistemul educațional din țările de destinație.
De menționat este faptul că, în acest proiect am avut onoarea să colaborăm cu partenerii noștri din județul Bihor, Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor din Tinca.
Aici puteți consulta, dacă doriți, o serie de materiale vizuale și informative despre proiect:
*urmăriți un scurt video despre evenimentele organizate cu și pentru copii în școli din România:https://www.youtube.com/watch?v=6bE4gaNHzFQ
*urmăriți o sinteză a 11 webinare despre etnia romă, anti-discriminare și metode incluzive de educațiehttps://www.youtube.com/watch?v=95mEHHqtl3Y
*sau răsfoiți broșura proiectului :https://www.misto-avilean.eu/sites/default/files/01.2.%20MISTO_brochure%20RO-high.pdf
 O prezentare pe larg a proiectului se poate regăsi pe www.tdh.ro la sectiunea https://www.tdh.ro/ro/misto-avilean sau http://www.misto-avilean.eu/ Proiectul a fost implementat de Fundația Terre des hommes România între noiembrie 2018 - februarie 2021 cu sprijinul a trei parteneri: Fundația Terre des hommes Ungaria, Fundación Secretariado Gitano (FSG) (Spania), AFEJI (Franța) și a fost cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie (2014-2020).
Prin conectarea la eveniment (utilizarea link-ului de mai sus), declarați că ați fost informat(ă) și vă exprimați Consimțământul privind regulamentul de protecție generală a datelor (GDPR) - protecția datelor cu caracter personal - stipulate în documentul atasat (GDPR - Conferinta presa.pdf)
 Vă așteptăm cu drag!
Daniela Tutos,
coordonator programe educaționale

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:05:27 Ora de vară a Europei de Est