Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Președinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie

Senatorul Adrian Hatos a fost validat în funcția de

Președinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie

În cadrul ședinței în plen de luni, 1 februarie 2021, senatorul Adrian Hatos a fost validat în funcția de președinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, din cadrul Senatului României.

Digitalizarea, cercetarea și inovarea sunt domenii prioritare, atât pe agenda U.E., cât și pe agenda noului Guvern: ,,Pandemia de Covid-19 a demonstrat, mai mult ca niciodată, importanța tehnologiilor digitale, a cercetării și inovării pentru reziliența economiei și a societăților noastre. Însă realizarea dublei transformări digitale și ecologice pe care ne-o dorim, pe termen mediu și lung, la nivel european, necesită alinierea reformelor și a investițiilor la nivel național și la nivelul U.E., în domeniile digitalizării, cercetării și inovării. În acest sens, Programul de guvernare prevede reforme importante în ceea ce privește, pe de o parte, transformarea digitală a României în jurul a patru axe strategice - administrație publică digitală, economie digitală, educație digitală, o societate digitală; iar, pe de altă parte, în domeniul cercetării și inovării - realizarea de schimbări structurale în sistemul național de cercetare și inovare, îmbunătățirea condițiilor cadru pentru cercetarea publică, stimularea cooperării public - privat ca motor al inovării. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare și inovare românești și realizarea unei mai bune conexiuni între cercetare și inovare și nevoile actuale ale societății românești și europene, vor genera, în consecință, efecte pozitive în educație, economie, dar și în domenii supuse, în acest moment, la numeroase provocări, precum sănătatea sau clima", a declarat Hatos.
Cât privește activitatea sa, în calitate de președinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, senatorul Adrian Hatos a afirmat: ,,Sunt foarte onorat și recunoscător pentru încrederea care mi s-a acordat, prin această numire, de către grupul P.N.L. din Senatul României și, totodată, pentru susținerea pe care am primit-o, în acest sens, din partea filialei Bihor a P.N.L. Sunt pregătit să îmi asum responsabilitățile care decurg din această funcție, cu atât mai mult cu cât, în perioada următoare, în cadrul Comisiei ne așteaptă o activitate legislativă intensă, care va viza atât elaborarea de rapoarte și avize, în vederea pregătirii activităţii de legiferare, privind proiectele de lege și propunerile legislative care sunt de competența sa, și mă refer aici, în special, la acele proiecte de lege care urmăresc transpunerea obiectivelor specifice stabilite, prin documentele programatice naționale, în domeniile cercetării, inovării și digitalizării; cât și examinarea proiectelor de acte legislative şi a documentelor consultative ale Uniunii Europene, în aceste domenii".
Comisia pentru știință, inovare și tehnologie este una dintre cele 23 de comisii permanente ale Senatului României, în legislatura 2020 - 2024.
Biroul parlamentar al senatorului Adrian Hatos

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:14 Ora de vară a Europei de Est