Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ATEN a lansat primul switch KVMP hibrid cu conectivitate USB-C 4K din lume

Astăzi,

ATEN a lansat primul switch KVMP hibrid cu conectivitate USB-C 4K din lume

Switch-ul hibrid KVMP cu trei porturi CS1953, prevăzut cu conectivitate USB-C și DisplayPort, asigură mobilitatea și nivelul de productivitate specifice aplicațiilor profesionale și stațiilor de lucru comerciale.

București (28 decembrie 2020) - ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a lansat CS1953 - primul switch KVMP hibrid cu trei porturi și interfețe DisplayPort și USB-C, care amplifică eficiența KVM prin abilitatea unică a conectorului USB-C de a combina mobilitatea și ergonomia aplicațiilor profesionale și stațiilor de lucru comerciale. Conectând mai multe PC-uri la un monitor cu DisplayPort, utilizatorii beneficiază de o experiență vizuală de top și de performanțe excelente, prin comunicarea ultra-rapidă între computere.
,,CS1953 oferă calitate superioară la rezoluție 4K și acces SuperSpeed la o gamă largă de echipamente periferice. Tot mai populară, interfața USB-C permite încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, acces foarte rapid la date și performanțe A/V - totul prin intermediul unui singur cablu. Aceste funcționalități superioare oferă productivitate sporită și mobilitate superioară, ceea ce îl transformă în soluția perfectă nu numai pentru design și aplicații uzuale de birou, ci și pentru domeniul financiar și sănătate, domenii foarte importante în perioada următoare pentru proiectele care se vor implementa în România și regiune", a declarat Bogdan Mihalcea, Country manager ATEN România.
Datorită conectivității USB-C, nu sunt necesare soluții de andocare pentru conectarea de dispozitive USB-C, ceea ce reduce semnificativ spațiul ocupat pe birou, îmbunătățind în același timp productivitatea. Acest switch KVMP a fost proiectat pentru productivitate sporită și mobilitate superioară, fiind soluția potrivită pentru multe domenii de activitate.
Caracteristici cheie
*Alocarea eficientă a spațiului disponibil și reducerea costurilor - prin intermediul acestei interfețe tot mai populare, CS1953 asigură conectivitatea plug-n-play cu dispozitive mobile (laptopuri, tablete smartphone-uri), fără soluție de andocare, ceea ce reduce atât spațiul necesar, cât și costurile implicate de tehnologizarea spațiului de lucru.
*Performanțele A/V excepționale prin DisplayPort -CS1953 intermediază conectivitatea DisplayPort între până la două computere, un monitor și un dispozitiv mobil (prin USB-C). În plus, asigură calitate vizuală superioară la rezoluție 4K, redând în acest fel tot conținutul grafic, paragrafele de text și numerele, cu o precizie excepțională.
*Datorită standardului 3.0 de alimentare a dispozitivelor prin intermediul USB-C, acestea se vor încărca de îndată ce sunt conectate la CS1953, redefinind astfel conceptul ce productivitate mobilă.
*Accesul SuperSpeed la date -Transfer al datelor cu 5Gbps de pe dispozitivele periferice USB 3.1 conectate, precum camere, imprimante, unități de stocare flash USB și altele.
Echipamentul va fi disponibil în România prin rețeaua de parteneri ATEN.
Monica M.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:31:10 Ora de vară a Europei de Est