Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Înger de Crăciun

Proiectul „Gaudio Magia”

Înger de Crăciun

În România peste 700.000 de copii trăiesc în condiții de sărăcie extremă, peste 52.000 de copii abandonați, orfani sau victime ale abuzurilor se află în sistemul de protecție a copilului.

Evenimentele provocate de pandemia Covid-19 au schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Dar oare ce impact are pandemia sau care sunt efectele măsurilor de siguranță, asupra copiilor aflați în centre de plasament?
Proiectul „Gaudio Magia" inspiră și unește an de an, oameni deosebiți care se străduiesc să pregătească și să ofere cadouri frumoase, pline de suflet și dragoste, pentru copii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament) și familiilor defavorizate. Este vorba despre empatie, altruism și compasiune.
Proiectul ar aduce beneficii unui număr de aproximativ 300 de copii (la trei centre de plasament, unui centru școlar educație incluzivă + filialele județene și căsuțelor aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Bihor) printr-un cadou, o mică bucurie închisă într-o cutie fermecată.
Formele prin care puteți susține campania ,,Gaudio Magia" în perioada 26 octombrie - 11 decembrie 2020
Varianta 1: Într-o cutie frumos împachetată, puneți lucruri de care știți că orice copil s-ar bucura sau de care v-ați fi bucurat chiar și dumneavoastră dacă erați în locul lor (ex. Jucării, produse de igienă, îmbrăcăminte, dulciuri, rechizite școlare etc).
Varianta 2: Bunuri materiale, de exemplu bunuri alimentare: dulciuri, făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase, conserve (doar lucruri neperisabile)
cosmetice/sanitare: măști de unică folosință, dezinfectant mâini, șampon, gel de duș, săpun lichid, deodorante și antiperspirante, piepteni și perii de păr, unghiere, set manichiură etc; de curățenie: praf de spălat, limpezitor, dezinfectant universal etc.
Varianta 3: financiară, valoarea nominală a sponsorizării va fi fixată de către sponsor/donator. (P.J. - contract de sponsorizare; asociația este înregistrată la Registrul Entităților/Unităților de cult)
*Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Banca Transilvania Oradea - Asociația Gaudiopolis
- Cont RON: RO19 BTRL RONC RT04 5331 3101
- Cont EURO: RO66 BTRL EURC RT04 5331 3101
- paypal.me/gaudiopolis
Punctele de colectare:
1. Gelateria Fan Ice - Calea Republicii nr.26; L - V 8.00 - 16.00
2. Trioda - str. Primăriei nr. 48; L - V 9.00 - 17.00
3. Asociația Gaudiopolis - Bulevardul Decebal nr. 4 (programare telefonică în prealabil 0740293945) L - S 10.00 - 20.00
Date limită:
26 octombrie - 11 decembrie, colectarea donațiilor
11 - 17 decembrie, sortarea donațiilor
18 - 22 decembrie, caravana Gaudipolis pornește la drum cu donațiile.
Rebeca Opriș,
Jurnalism, anul III
 
Felicitări, Rebeca! (Ovi)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:14:30 Ora de vară a Europei de Est