Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Două reviste BRAVO (și patru premii)

Astăzi, la concursul cu premii

Două reviste BRAVO (și patru premii)

De pe coperta revistei BRAVO nr. 5, ne privesc drept în ochi doi dintre cei mai sexy rocheri ai trupei Jonas Brothers, iar Cristian „Oxi” Constantin, redactorul-șef al revistei BRAVO, ne lansează direct invitația la concurs: Câștigă zeci de premii și fii cel mai cool din școala ta!

 La ediția de astăzi a concursului cu premii, punem la bătaie patru reviste: două reviste BRAVO nr. 5 și un „bonus” de două reviste BRAVO GIRL nr. 4.
 Cele trei reviste BRAVO (nr. 3 și 4) de la ediția trecută a concursului au ajuns la cei mai norocoși liceeni orădeni de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”: Loredana Popa și Bianca Tocai, care au câștigat câte o revistă BRAVO (nr. 3, respectiv, nr. 4), iar Cristian Popa, revista BRAVO nr. 3.
 Un număr incendiar!
 Din start, „Oxi” ne „amenință” spunându-ne că avem de-a face cu un număr incendiar. Și?
 Păi, veți afla tot ce nu știați despre cel mai căutat actor al momentului – Robert Pattinson; Kate Winslet, în stare de șoc la decernarea premiilor Oscar; băieții de la Play & Win au ajuns să aibă succes pe bandă rulantă; Dj Layla a mixat alături de Yves Larock; lady GaGa are un nou clip în care arată extrem de hot; Dan Bălan a ajuns la decernarea premiilor Grammy, dar s-a și îndrăgostit (cu semnul întrebării); dacă v-ați propus să o vedeți pe Madonna în concert la București, poftiți de vă cumpărați bilete din vreme, că trec... precum pâinea caldă. Nu e o amenințare e o realitate! Trăgând cu ochiul la duetul lui Taylor cu Miley la decernarea premiilor Grammy, Selena Gomez și-ar dori și ea să colaboreze cu vedeta country pe albumul care îi va apărea în iulie; Keo a filmat zilele trecute într-un club din Capitală două videoclipuri; sărbătorita numărului este Eva Longoria – 15.03.1975.
 BRAVO girl nr. 4    
 De sus (din dreapta), Ana-Maria Vasiliu, redactorul-șef adjunct al revistei BRAVO, ne îndeamnă să ne citim destinul în palmă! Adică, să ne uităm ce ne este scris în palme. O să spuneți că vă uitați degeaba, deși unii își mai scriu cu pixul lucruri importante pe care nu vor să le uite, nicidecum nu-și consemnează conținutul unor fițuici sau termeni importanți pentru vreun extemporal, deși se mai practică luxul pe la case mici. Ana-Maria chiar ne îndeamnă să ne citim destinul... în paginile 12-13.
 În cel de-al IV-lea album al său, spaniolul David Bisbal intenționează să îmbine stilul pop cu cel american; ca orice artist-actor care se respectă, Maite Perroni (din „Iubire cu chip rebel”) dorește ca ziariștii să aibă mai mult respect față de cei despre care scriu și să nu intre cu bocancii murdari în viețile private ale vedetelor; Enrigue Iglesias va fi tată? Katy Perry este îndrăgostită de Benji? Nick Jonas e solo? Aflați tot din BRAVO girl nr. 4...
 *Cine sunt cei trei câștigători ai ediției trecute a concursului nostru cu premii?
 *Ce ne propune Ana-Maria Vasiliu în numărul 4 al revistei BRAVO girl?
 Așteptăm răspunsurile voastre pe adresa: ovidanm@yahoo.com

Trimite email
duminică, 22 decembrie 2024, 08:15:33 Ora standard a Europei de Est