Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Pregătit pentru orice”

Cea de-a noua ediție 11even Experiences Oradea

„Pregătit pentru orice”

Un canoist cvadruplu campion olimpic, un matematician, un om de afaceri din Silicon Valley și fondatorul Mihai Neșu Foundation sunt printre invitații celei de-a noua ediții 11even Experiences Oradea.

După ce la ediţiile anterioare ale evenimentului sute de participanţi s-au bucurat de prezenţa unor vorbitori de excepţie, anul acesta evenimentul va fi organizat într-un format adaptat vremurilor stranii pe care le trăim. Pentru că în acest an 11even Experiences este mai mult decât oricând despre adaptare și despre căutarea resurselor de a merge mai departe, întregul eveniment se mută în on-line și va putea fi urmărit pe toată durata lunii decembrie pe platforma Zoom. 11 oameni cu totul deosebiţi, vă vor oferi în 11 seri diferite 11 momente speciale, emoționante și autentice, de la suflet la suflet, pe tema „Pregătit pentru orice".
Prima difuzare va avea loc în data de 3 decembrie 2020, ora 20.00, când primul vorbitor este pregătit să intre în casele voastre. Invitații care vor urca pe „scena" Zoom anul acesta sunt: Ivan Patzaichin - canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice; Bogdan Suceavă - matematician, scriitor, profesor la California State University; Răzvan Cherecheș - profesor, Departamentul de Sănătate Publică, Colegiul de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Universitatea Babeș-Bolyai; Adrian Stoica - Senior Research Scientist, NASA Jet Propulsion Laboratory; Anemari Necșulescu - Senior Program Officer Romanian American Foundation, mamă, autoare „Jurnalul unei mame"; Mihai Neșu - fondator Mihai Neșu Foundation; Radu Paraschivescu - scriitor, traducător, cronicar şi microbist; Teo Dumitru - blogger, Teo on wheels; Monica Lăzurean Gorgan - producător, regizor de film documentar; George T. Haber - fondator CompCore Multimedia, GigaPixel, Mobilygen; Călin Goia - solist trupa Voltaj.
Evenimentul va fi moderat de Mihaela Tatu, care va transforma cele 11 discursuri într-o singură poveste, în care fiecare spectator să se regăsească şi din care fiecare să înveţe să fie mai bun şi mai fericit.
Biletele se pot achiziționa on-line accesând link-ul: https://11.fundatiacomunitaraoradea.ro/.
Fondurile strânse în acest an din vânzarea biletelor vor fi dublate de Fundația pentru Parteneriat și de Romanian American Foundation şi vor fi alocate consolidării Fondului de rezervă al Fundației Comunitare Oradea, un program menit să asigure continuitatea muncii noastre de îmbunătățire a vieţii comunității bihorene.
„11even Experiences" este un concept marca „Asociaţia 11even", evenimentul bihorean fiind susținut în acest an de Fundația Sensiblu, Optione, Vernicolor, Bugatti by Astor Mueller, Beta Event, Weblike Pro și organizat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.
Claudia Abrudan
director executiv

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:11:32 Ora de vară a Europei de Est