Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un cec în alb pentru „Salvați Copiii România”

Licitația caritabilă a Festivalului Brazilor de Crăciun,

Un cec în alb pentru „Salvați Copiii România”

Probabil cel mai mare și mai vechi eveniment caritabil din România - Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat de „Salvați Copiii România" - deschide porțile celei de-a XX-a ediții, militând consecvent pentru dreptul egal la educație în România.

O ediție aniversară și mai necesară ca oricând, pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani), care nu mergeau la școală la începutul anului - iar situația a devenit mai dramatică odată cu transferul într-un sistem online costisitor al instituțiilor de învățământ, pe fondul crizei de sănătate publică.
Casa de Licitații A10 by Artmark se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă, cauzei ,,Salvați Copiii România" și vine în sprijinul copiilor din mediile socio-economice vulnerabile, punând la dispoziția Organizației ,,Salvați Copiii România" platforma sa de promovare culturală, în vederea colectării unora dintre fondurile necesare dotării copiilor cu posibilități de școlarizare acasă.
Astfel, artiști români contemporani, designeri renumiți, personalități publice sau vedete din showbizul românesc au creat 30 de brazi de Crăciun de poveste, care vor fi puși în vânzare joi, 10 decembrie, ora 18.30, în cadrul Licitației caritabile a Festivalului Brazilor de Crăciun, în beneficiul copiilor spijiniți de Organizația ,,Salvați Copiii România". Fondurile obținute în urma evenimentului, care se va desfășura, anul acesta, exclusiv on-line, pe Platforma Artmark LIVE, vor consolida mecanismul de urgență pentru educație și recuperarea și integrarea educațională a acestor copii.
Creatorii brazilor unici ai acestei ediții au înțeles că investiția în garantarea dreptului la educație pentru cea mai tânără generație, provenind din medii socio-economice defavorizate, este un cec în alb pentru viitorul societății noastre, iar aceștia sunt: Ștefan Câlția, Felix Aftene, Gheorghe Fikl, Ana Bănică, Obie Platon, Doina Levintza, Adina Buzatu, Omid Ghannadi, Adela Pârvu, dar și Smiley sau Hamid Nicola Katrib.
Oferte pentru lucrările de artă sau design licitate în seara de 10 decembrie se pot formula începând de astăzi, pe siteul A10 -www.artmark.ro, unde sunt expuși virtual „Brazii" creați pentru sărbătorile acestui Decembrie (fierbinte - n.n.). Totodată, în seara licitației, se va putea participa la licitația Brazilor de Crăciun atât on-line cât și prin telefon. În vederea participării online se va putea deschide oricând în avans un cont online, pe siteul www.artmark.ro.
Astfel, într-un context dificil pentru întreaga societate, Festivalul Brazilor de Crăciun va redeveni polul solidarității și proba de foc prin care ambasadorii cauzei demonstrează că distanțarea fizică nu înseamnă izolarea celor mai vulnerabili dintre noi: copiii, iar pentru Casa de Licitație A10 devine o tradiție să susțină evenimentul caritabil, oferind cauzei suport logistic, tehnologia performantă pentru promovarea și licitarea brazilor prin intermediul platformei de licitare online Artmark LIVE. În urma ediției din 2019 au fost obținute fonduri de peste 730.000 de euro pentru educația școlară a peste 5.000 de copii, beneficiari ai programului „Școală după școală". 
În cele două decenii în care cauza educației copiilor din România a fost susținută prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, „Salvați Copiii România" a readus în școală 46.485 de copii, reușind să strângă cu ajutorul sponsorizărilor persoanelor și companiilor responsabile social, precum și al iubitorilor de artă și design adjudecatari, suma totală de 6.047.800 de euro.
Alina Panico
 
Felicitări, Alina!
Felicitări „Salvați Copiii România"! Felicitări, Artmark!
(OviDan)
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:22:18 Ora de vară a Europei de Est