Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Un cec în alb pentru „Salvați Copiii România”

Licitația caritabilă a Festivalului Brazilor de Crăciun,

Un cec în alb pentru „Salvați Copiii România”

Probabil cel mai mare și mai vechi eveniment caritabil din România - Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat de „Salvați Copiii România" - deschide porțile celei de-a XX-a ediții, militând consecvent pentru dreptul egal la educație în România.

O ediție aniversară și mai necesară ca oricând, pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani), care nu mergeau la școală la începutul anului - iar situația a devenit mai dramatică odată cu transferul într-un sistem online costisitor al instituțiilor de învățământ, pe fondul crizei de sănătate publică.
Casa de Licitații A10 by Artmark se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă, cauzei ,,Salvați Copiii România" și vine în sprijinul copiilor din mediile socio-economice vulnerabile, punând la dispoziția Organizației ,,Salvați Copiii România" platforma sa de promovare culturală, în vederea colectării unora dintre fondurile necesare dotării copiilor cu posibilități de școlarizare acasă.
Astfel, artiști români contemporani, designeri renumiți, personalități publice sau vedete din showbizul românesc au creat 30 de brazi de Crăciun de poveste, care vor fi puși în vânzare joi, 10 decembrie, ora 18.30, în cadrul Licitației caritabile a Festivalului Brazilor de Crăciun, în beneficiul copiilor spijiniți de Organizația ,,Salvați Copiii România". Fondurile obținute în urma evenimentului, care se va desfășura, anul acesta, exclusiv on-line, pe Platforma Artmark LIVE, vor consolida mecanismul de urgență pentru educație și recuperarea și integrarea educațională a acestor copii.
Creatorii brazilor unici ai acestei ediții au înțeles că investiția în garantarea dreptului la educație pentru cea mai tânără generație, provenind din medii socio-economice defavorizate, este un cec în alb pentru viitorul societății noastre, iar aceștia sunt: Ștefan Câlția, Felix Aftene, Gheorghe Fikl, Ana Bănică, Obie Platon, Doina Levintza, Adina Buzatu, Omid Ghannadi, Adela Pârvu, dar și Smiley sau Hamid Nicola Katrib.
Oferte pentru lucrările de artă sau design licitate în seara de 10 decembrie se pot formula începând de astăzi, pe siteul A10 -www.artmark.ro, unde sunt expuși virtual „Brazii" creați pentru sărbătorile acestui Decembrie (fierbinte - n.n.). Totodată, în seara licitației, se va putea participa la licitația Brazilor de Crăciun atât on-line cât și prin telefon. În vederea participării online se va putea deschide oricând în avans un cont online, pe siteul www.artmark.ro.
Astfel, într-un context dificil pentru întreaga societate, Festivalul Brazilor de Crăciun va redeveni polul solidarității și proba de foc prin care ambasadorii cauzei demonstrează că distanțarea fizică nu înseamnă izolarea celor mai vulnerabili dintre noi: copiii, iar pentru Casa de Licitație A10 devine o tradiție să susțină evenimentul caritabil, oferind cauzei suport logistic, tehnologia performantă pentru promovarea și licitarea brazilor prin intermediul platformei de licitare online Artmark LIVE. În urma ediției din 2019 au fost obținute fonduri de peste 730.000 de euro pentru educația școlară a peste 5.000 de copii, beneficiari ai programului „Școală după școală". 
În cele două decenii în care cauza educației copiilor din România a fost susținută prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, „Salvați Copiii România" a readus în școală 46.485 de copii, reușind să strângă cu ajutorul sponsorizărilor persoanelor și companiilor responsabile social, precum și al iubitorilor de artă și design adjudecatari, suma totală de 6.047.800 de euro.
Alina Panico
 
Felicitări, Alina!
Felicitări „Salvați Copiii România"! Felicitări, Artmark!
(OviDan)
 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:26:38 Ora standard a Europei de Est