Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vă invităm la concert online

Mâine (vineri),

Vă invităm la concert online

Vineri, 13 noiembrie 2020 - ON-LINE pe pagina noastră facebook.com/fila.oradea și pe canalul youtube.com/user/FilaOradea.
2020 november 13, péntek - ON-LINE a facebook.com/fila.oradea és a youtube.com/user/FilaOradea oldalainkon.

În atenția publicului meloman!
În conformitate cu Hotărârea nr. 41/26.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS COV - 2 în ultimele 14 zile la nivelul municipiului Oradea, aceasta fiind mai mare de 3/1000 locuitori, accesul publicului la concertele programate în spațiu închis este interzis. Concertele înregistrate vor fi transmise, săptămânal, începând de vineri pe pagina Facebook a filarmonicii (facebook.com/fila.oradea)și pe canalul Youtube (youtube.com/user/FilaOradea).
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Material de presă
Program / Műsor:
 
Richard Wagner: Idila lui Siegfried - poem simfonic
                           Siegfried-idill - szimfonikus költemény
 Ludwig van Beethoven: Simfonia a II-a în Re major, op. 36
                                      II., D-dúr szimfónia, op. 36
               - 250 de ani de la nașterea compozitorului
A zeneszerző születésének 250. évfordulójára
Dirijor / Vezényel: JANKÓ ZSOLT
 
Despre dirijor:
Jankó Zsolt, dirijorul Filarmonicii de Stat Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, s-a născut în 1978, la Cluj. După studii de vioară la Liceul de Artă Sigismund Toduţă din oraşul natal, în 2002 a absolvit secţia de dirijat orchestră a Academiei de Muzică Gheorghe Dima, sub îndrumarea maestrului Petre Sbârcea, tot aici a urmat masteratul în arta dirijorală. Între 2003-2004 a studiat la Universitatea de Muzică din Viena cu Leopold Hager, în 2005-2006 a obţinut o bursă Erasmus la Conservatorul Benedetto Marcello din Veneţia studiind cu Giorgio Proietti. În perioada 1999-2008 a participat la numeroase cursuri de măiestrie, susţinute de: Octav Calleya, Emily F. Brown, Acél Ervin, Peskó Zoltán, Eötvös Péter şi Tihanyi László, în aprilie 2010 a participat la cursurile de dirijat organizate de OrhcestraOrchestra Tonhalle din Zürich, sub îndrumarea dirijorului David Zinman. Între anii 2005-2007 a fost asistent universitar, conducând cursurile Orchestrei Facultăţii de Muzică a Universității Oradea. Între anii 2010-2015 a fost dirijorul asistent al Orchestrei Festival din Budapesta. De-a lungul activităţii sale concertistice a dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Satu Mare, Craiova, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, Orchestra Filarmonicii „George Enescu" din București, Orchestra Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc, Orchestra Simfonică MÁV din Ungaria, Orchestra Simfonică „Savaria" din Szombathely, Orchestra de Cameră „Erdődy", Orchestra Festival din Budapesta, Konzerthausorchester Berlin, Tiroler Symphonieorchester Innsbruck és Pärnu City Orchestra (Estonia). În calitate de dirijor al Filarmonicii de Stat Oradea susţine cu regularitate şi concerte educative pentru tineret. A realizat totodată numeroase spectacole de operă şi balet cu Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Opera Naţională Română din Cluj şi Opera Maghiară din Cluj. Totodată a dirijat mai multe concerte la diferite festivaluri, precum Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein, Stravinsky Maraton - Budapest, Festivalul de Operă „Primavera" din Budapesta, Festivalul Primavera din Budapesta, Festivalul Internaţional de Operă de la Miskolc, Zilele Muzicii din Nyírbátor, Festivalul „Bartók" din Cluj-Napoca.
***
Concertul următor / Következő hangversenyünk:
Vineri, 20 noiembrie / november 20, péntek - ONLINE
CONCERT CORAL / KÓRUSHANGVERSENY
Susținut de Corul Filarmonicii
A  Filharmónia Énekkarának előadásában
C. Monteverdi: Cantate Domino
J. Arcadelt: Ave Maria
G. P. da Palestrina: Sicut cervus
T. L. de Victoria: Ave Maria
H. L. Haßler: Cantate Domino
G. Verdi: - Laudi alla Vergine Maria din Quattro pezzi sacri
                                   - Ave Maria din Quattro pezzi sacri
S. Rahmaninov / Sz. Rahmanyinov: Bogoroditse Devo
I. Stravinski / I. Sztravinszkij: Ave Maria
B.Chilcott: Advent Antiphons:
O Sapientia, O Adonai, O Radix Jesse, O clavis David, O Oriens, O rex gentium, O Emmanuel
Dirijorul corului / Karigazgató: LÁSZLÓFFY ZSOLT

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:56 Ora de vară a Europei de Est