Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primarul ales, Florin Birta, a depus jurământul

Ieri,

Primarul ales, Florin Birta, a depus jurământul

În cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Oradea, care a avut loc ieri, 19 septembrie 2020, primarul Florin Birta a depus jurământul pentru mandatul de primar, obţinut prin votul la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Domnul Florin Birta a fost votat de 47.966 de orădeni, ceea ce reprezintă un procent de 70,13% din numărul de voturi valabil exprimate.

La ceremonia de constituire a noului Consiliu a fost prezent prefectul judeţului, dl. Dumitru Țiplea, care i-a felicitat pe toţi cei aleşi la data de 27 septembrie, pentru câştigarea mandatelor şi pentru modul decent de desfăşurare a campaniei electorale.
Primul care a luat cuvântul a fost dl. Morar Grigore, decanul de vârstă al noului Consiliu Local, care la rândul lui a mulțumit primarului Ilie Bolojan și echipei de consilieri pentru activitatea depusă și a dorit mult succes noilor consilieri locali.
În cadrul şedinţei au fost validaţi 23 de consilieri din cei 27, urmând ca ceilalți consilieri să fie validaţi într-o şedinţă ulterioară. Cei 23 de consilieri locali validaţi sunt: Dulca Camelia-Mariana, Căuș Vasile-Aurel, Dragoș Marcel-Daniel, Burta Olivia-Ligia, Morar Grigore, Nica Antonia-Monica, Filimon Teofil-Laviniu, Moș Patricia-Simina-Arina, Dușe Traian-Adrian, Lezeu Ioan, Marinău Florin-Liviu, Crăciun Nicolae-Andrei, Buhaș Camelia-Liana, Zdrâncă Ionel-Marius, Chiană Laurențiu-Alin, Tirla Ioan-Alexandru, Negrean Daniel-Dumitru, Barabaș Călin-Iulian, Tau Ioan, Pető Dalma Csilla, Szabó József, Kádár Hunor, Pavel Emilian.
După depunerea jurământului, secretarul Ionel Vila a convocat o ședință extraordinară de îndată, la care consilierii au votat şi cei doi viceprimari, în persoana lui Arina Moș şi a lui Marcel Dragoş, ambii de la PNL.
După preluarea mandatului şi depunerea jurământului, primarul Florin Birta s-a adresat celor prezenţi:
„Azi, am depus jurământul pentru investirea mea în funcția de primar al municipiului Oradea. Doresc să vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin votul dumneavoastră! Nu vă voi dezamăgi!
Îi mulțumesc domnului Ilie Bolojan pentru suportul, sprijinul și pentru tot ce m-a învățat în ultimii ani. Îi mulțumesc de asemenea pentru nivelul la care a adus orașul Oradea, pentru toate eforturile depuse și pentru construirea unei administrații funcționale și performante, alături de care voi putea duce mai departe proiectele care ne-au făcut să ieșim în evidență, ca oraș exemplu pentru toată țara.
Mulțumesc echipei mele care a fost implicată în această reușită și alături de care vom continua să muncim, zi de zi, în următorii ani, pentru Oradea.
Doresc să transmit respectul meu pentru întreaga clasă politică și îmi manifest speranța că, împreună, vom conlucra proactiv pentru binele orădenilor și pentru atingerea unor puncte de performanță superioară a municipiului Oradea.
Eu, Florin Birta, voi fi, la fel ca înaintașul meu, un primar pentru toți orădenii, indiferent de etnie, religie sau preferințe politice. Buna înțelegere și respectul reciproc ne caracterizează și e parte din reușita noastră ca oraș. Suntem și vom rămâne un oraș multicultural în care dorința de a face lucrurile bine, indiferent din ce direcție vine această dorință, ne poate propulsa și mai sus.
În calitate de primar voi continua strategia de dezvoltare a orașului Oradea, bazându-mă pe programul și pe cei 10 piloni care stau la baza proiectului prezentat în campania electorală.
Situația critică în care suntem ne impune să accelerăm câteva direcții prioritare: sănătatea, educația și infrastructura. Împreună cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vom luate toate măsurile să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie, atât în Oradea cât și în județul Bihor.
Tot ceea ce vom face în următorii 4 ani au ca scop creșterea calității vieții orădenilor. Toți pilonii pe care se bazează programul meu vor fi activi și vor avea o finalitate în creșterea nivelului orașului Oradea.
Avem mult de lucru, avem multe de făcut. Avem de construit un oraș și de crescut generații de valoare. Nu avem timp de pierdut!
Vom reuși împreună, dragi orădeni!
Dumnezeu să aibă în pază orașul și județul nostru"!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:09 Ora de vară a Europei de Est