Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

Seria ViewBoard IFP70 de la ViewSonic primește

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

ViewSonicCorp., unul dintre liderii globali pe piața soluțiilor de afișare, a anunțat că a primit certificarea Windows Collaboration Displays (WCD) din partea Microsoft pentru gama sa de display-uri interactive ViewBoard IFP70. Printre display-urile cu certificare WCD, seria IFP70 este singura cu dimensiuni de până la 86 de inches.

De asemenea, seria ViewBoard IFP70 este recunoscută ca fiind soluția ideală cu un singur cablu prin USB-C. Aceste modele oferă o experiență superioară de atingere și scriere, calitate video înaltă pentru conferințe, precum și certificare Microsoft Azure IoT, contribuind astfel la integrarea locului de muncă.
Monica Sun, director al Large Format Display Business Unit din cadrul ViewSonic spune: „ViewBoard IFP70 reprezintă gama de soluții pentru colaborare de la ViewSonic special concepută pentru a oferi companiilor echipament de conferință ușor de folosit. Suntem fericiți că a fost recunoscută de Microsoft cu certificarea Windows Collaboration Display și credem că  aceasta va duce la un nivel de colaborare avansată, precum și la eficiență și productivitate sporite."
O soluție cu certificare WCD pentru îmbunătățirea eficienței și a productivității
Seria ViewBoard IFP70 folosește un singur cablu USB-C care suportă flux audio-video, transfer de date, Ethernet și alimentare, astfel asigurând începerea rapidă și facilă a oricărei întâlniri de afaceri sau prezentări. Totodată, are funcționalitate Windows Ink pentru Microsoft 365 și permite luarea de notițe în timpul prezentărilor. Ajustați grosimea scrisului în funcție de presiunea apăsării pe ecran cu pixul inteligent inclus. Acesta funcționează nu doar pentru notițe, ci și pentru prezentare.
Seria ViewBoard IFP70 are încorporate funcții avansate pentru conferințe precum o cameră cu lentilă wide, microfon cu șase senzori și difuzoare stereo. Pe lângă acestea, Viewboard poate să comute automat între funcțiile unui PC extern și cele ale IFP70, totul în timp ce rulează Microsoft Windows și programele de conferință.
Pentru seria ViewBoard IFP70, certificarea Microsoft Azure IoT înseamnă îmbunătățirea locului de muncă prin intermediul multitudinii de capabilități precum senzorii integrați care pot măsura participanții, temperatura camerei, umiditatea și lumina ambientală. Aceste informații ajută managerii să ia decizii mai bune atât pentru optimizarea spațiilor de lucru pentru angajați, cât și în economisirea energiei, având posibilitatea să investigheze consumul de energie și distribuția costurilor.
Mai mult decât WCD - o experiență avansată Bring Your Own Device (BYOD)
ViewSonic oferă unelte avansate de afișare wireless (WPD - wireless presentation display) pentru a face prezentările, întâlnirile și atelierele mai interactive cu ajutorul puterii BYOD. Prin intermediul myViewBoard Display, orice utilizator neinițiat poate distribui conținut de pe dispozitivul său prin wireless fără a fi nevoie de niciun adaptor. Mai mult, aplicația ViewBoard Cast are funcții de colaborare și distribuire complete care ajută într-o varietate de situații de la locul de muncă.
myViewBoard Manager permite gestionarea eficientă de la distanță a mai multor ecrane din spații comune sau diferite. Cu ajutorul Manager, administratorii IT pot porni, opri, reporni și ajusta volumul dispozitivelor ViewSonic. Administratorii pot acum controla echipamentele de la distanță, pot chiar și să transmită conținut și transmisiuni de urgență, totul dintr-un singur panou de comandă. Un avantaj în plus al soluțiilor WPD este că pot fi grupate și actualizate de la distanță, acest lucru facilitând instalarea de programe pe mai multe grupuri de dispozitive în același timp.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:54:19 Ora standard a Europei de Est