Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

Seria ViewBoard IFP70 de la ViewSonic primește

Certificarea Microsoft Windows Collaboration Displays

ViewSonicCorp., unul dintre liderii globali pe piața soluțiilor de afișare, a anunțat că a primit certificarea Windows Collaboration Displays (WCD) din partea Microsoft pentru gama sa de display-uri interactive ViewBoard IFP70. Printre display-urile cu certificare WCD, seria IFP70 este singura cu dimensiuni de până la 86 de inches.

De asemenea, seria ViewBoard IFP70 este recunoscută ca fiind soluția ideală cu un singur cablu prin USB-C. Aceste modele oferă o experiență superioară de atingere și scriere, calitate video înaltă pentru conferințe, precum și certificare Microsoft Azure IoT, contribuind astfel la integrarea locului de muncă.
Monica Sun, director al Large Format Display Business Unit din cadrul ViewSonic spune: „ViewBoard IFP70 reprezintă gama de soluții pentru colaborare de la ViewSonic special concepută pentru a oferi companiilor echipament de conferință ușor de folosit. Suntem fericiți că a fost recunoscută de Microsoft cu certificarea Windows Collaboration Display și credem că  aceasta va duce la un nivel de colaborare avansată, precum și la eficiență și productivitate sporite."
O soluție cu certificare WCD pentru îmbunătățirea eficienței și a productivității
Seria ViewBoard IFP70 folosește un singur cablu USB-C care suportă flux audio-video, transfer de date, Ethernet și alimentare, astfel asigurând începerea rapidă și facilă a oricărei întâlniri de afaceri sau prezentări. Totodată, are funcționalitate Windows Ink pentru Microsoft 365 și permite luarea de notițe în timpul prezentărilor. Ajustați grosimea scrisului în funcție de presiunea apăsării pe ecran cu pixul inteligent inclus. Acesta funcționează nu doar pentru notițe, ci și pentru prezentare.
Seria ViewBoard IFP70 are încorporate funcții avansate pentru conferințe precum o cameră cu lentilă wide, microfon cu șase senzori și difuzoare stereo. Pe lângă acestea, Viewboard poate să comute automat între funcțiile unui PC extern și cele ale IFP70, totul în timp ce rulează Microsoft Windows și programele de conferință.
Pentru seria ViewBoard IFP70, certificarea Microsoft Azure IoT înseamnă îmbunătățirea locului de muncă prin intermediul multitudinii de capabilități precum senzorii integrați care pot măsura participanții, temperatura camerei, umiditatea și lumina ambientală. Aceste informații ajută managerii să ia decizii mai bune atât pentru optimizarea spațiilor de lucru pentru angajați, cât și în economisirea energiei, având posibilitatea să investigheze consumul de energie și distribuția costurilor.
Mai mult decât WCD - o experiență avansată Bring Your Own Device (BYOD)
ViewSonic oferă unelte avansate de afișare wireless (WPD - wireless presentation display) pentru a face prezentările, întâlnirile și atelierele mai interactive cu ajutorul puterii BYOD. Prin intermediul myViewBoard Display, orice utilizator neinițiat poate distribui conținut de pe dispozitivul său prin wireless fără a fi nevoie de niciun adaptor. Mai mult, aplicația ViewBoard Cast are funcții de colaborare și distribuire complete care ajută într-o varietate de situații de la locul de muncă.
myViewBoard Manager permite gestionarea eficientă de la distanță a mai multor ecrane din spații comune sau diferite. Cu ajutorul Manager, administratorii IT pot porni, opri, reporni și ajusta volumul dispozitivelor ViewSonic. Administratorii pot acum controla echipamentele de la distanță, pot chiar și să transmită conținut și transmisiuni de urgență, totul dintr-un singur panou de comandă. Un avantaj în plus al soluțiilor WPD este că pot fi grupate și actualizate de la distanță, acest lucru facilitând instalarea de programe pe mai multe grupuri de dispozitive în același timp.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:04:12 Ora de vară a Europei de Est