Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Super-expoziția de fluturi tropicali vii revine la ERA Park Oradea!

În perioada 17-30 octombrie,

Super-expoziția de fluturi tropicali vii revine la ERA Park Oradea!

Da, vremurile pe care le trăim nu sunt dintre cele mai optimiste. Dar, dacă ne uităm la partea plină a paharului, găsim mereu motive să ne facem viața mai frumoasă!

Tocmai în acest scop, centrul comercial ERA Park Oradea, din Calea Aradului nr. 62, readuce în fața pasionaților de frumos expoziția spectaculoasă de fluturi tropicali vii!
 Evenimentul se va desfășura începând de sâmbătă, 17 octombrie, până pe 30 octombrie, într-un loc special amenajat sub cupola centrului comercial. Toți cei care vor trece pe aici vor avea posibilitatea să admire peste 150 de fluturi vii, originari din America de Sud și Asia.
Expoziția este realizată în parteneriat cu Casa Fluturilor Praid, din judeţul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România. Acolo, fluturii sunt crescuți într-un cadru special, într-o clădire cu propriul lor „spaţiu de zbor", cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, completat de un mic lac şi o alee circulară.
Printre „piesele de rezistență" de la ERA Park se vor afla Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției", graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae) ori fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon) care lenevesc mereu.
Potrivit proprietarilor colecției, fluturii provin din ferme dedicate din America de Sud, Asia şi Africa, ajungând în România sub formă de crisalide. Acestea sunt puse într-o clocitoare construită special, unde după câteva zile, în funcţie de specie, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Proprietarii Casei Fluturilor sunt preocupați să aducă mereu în atenția publicului specii noi.
Expoziția de la ERA Park Oradea va fi deschisă zilnic, între orele 9 și 19, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze și mici suveniruri.
Dat fiind contextul epidemiologic, respectarea măsurilor împotriva Covid-19 e obligatorie. Cei care vor vizita spațiul special amenajat trebuie să aibă temperatura sub 37,3 grade Celsius, să poarte neapărat masca de protecție, dar și să folosească soluțiile dezinfectante puse la dispoziție de organizatori. De asemenea, păstrarea distanței de siguranță este necesară, așa că nu vă îngrămădiți, fiecare are timp suficient pentru a admira ineditele exponate!
Intrarea este gratuită, vă așteptăm cu drag! (A.S.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:12:31 Ora de vară a Europei de Est