Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziții, daruri și un spectacol... numai pentru tine, dragă mămică!

În „Luna familiei”

Expoziții, daruri și un spectacol... numai pentru tine, dragă mămică!

Aveam să descoperim ieri (luni, 9 martie 2009), la Grădinița nr. 42 „Maria” din Oradea un proiect educațional care se derulează cu succes din 2004, intitulat „Luna familiei”, directorul grădiniței, dna Viorica Indrea, fiind mulțumită de rezultatele obținute

 Pentru actuala „Lună a familiei” (luna martie) au fost planificate cinci acțiuni: „Pentru tine, mamă!” – expoziție cu lucrările copiilor și alte activități dedicate mamelor; „Stop violenței! – întâlnire cu un profesor metodist de la C.C.D. Bihor; „Cei șapte ani de-acasă” – masă rotundă, cu un prof. psiholog; „Copilul meu în prag de școală” – întâlnire cu un psiholog, reprezentant al I.S.J. Bihor; „Mâncăm sănătos?” – invitat, medicul, prietenul și ocrotitorul nostru.
 Daruri și surprize cu artiști
 Cu ocazia unei întâlniri de proiect internațional, la Grădinița „Maria” a fost invitată o educatoare cu dar și har pentru folclor... Atunci mi-am zis că e o excepție de la regulă, și artista, dar și acea inedită înfățișare a artistei la Grădinița nr. 42. Constat, însă, cu bucurie, că acea manifestare artistică nu a fost o „întâmplare”, pentru că și ieri, aveam să ne minunăm de alți și alți artiști. Pentru mămicile copiilor din grupa mare pregătitoare au cântat de 8 Martie frații gemeni Radu și Romina Nemeș, unul mângâind corzile unei viori cu goarnă, celălalt uimind la microfon cu vocea și energia, punând lumea pe jar, iar dacă mămicilor le-a venit greu și rușine să joace, cei mici și dulci nu s-au sfiit să bată ritmul în palme, iar mai apoi să se prindă în horă. Sunt greu bătrânii de pornit, dar și copiii sunt greu de oprit și stăpânit după ce li s-au aprins călcâiele...
 La activitatea cu pricina, educatoarele grupei, Mariana Pater și Ileana Petruș, au fost mai mult spectatoare, căci discipolii lor au mers ca pe sârmă, atât la programul artistic dedicat mamelor, cât și la restul activităților desfășurate în comun cu părinții. Încântate de ce vedeau și auzeau, mamele jubilau, bucurându-se de o zi nesperat de frumoasă și caldă, desfășurată într-o atmosferă destinsă, iar ascultându-i cântând pe Romina și Radu, s-au simțit ca la nuntă! Radu și Romina sunt doi artiști stilați și educați, cu studii de specialitate (și studii superioare), iar la tobă, un alt profesionist titrat, Dan Lonchiș, dansator al Ansamblului „Florile Bihorului”, și el student, în anul II, al Universității din Oradea.
 Așadar, bucuria a fost deplină, ieri, la Grădinița „Maria”, atât pentru mămici, cât și pentru copii, iar activitățile de calitate se țin lanț în vatra aceasta a Ioșiei, fiind parcă molipsitoare. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Expoziții, daruri și un spectacol... numai pentru tine, dragă mămică!  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:09 Ora de vară a Europei de Est