Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Soluții pentru retail de la Milestone și Axis

Atât pentru restricțiile pandemiei, cât și pentru o experiență mai bună de cumpărare

Soluții pentru retail de la Milestone și Axis

Anul curent reprezintă o adevărată provocare pentru domeniul retail la nivel global. Toate afacerile au fost nevoite să se adapteze pentru a supraviețui și multe magazine au ales să migreze în mediul online sau să își transforme sediile fizice și condițiile de lucru pentru a implementa măsurile necesare pentru a-și adapta facilitățile noilor restricții privind activitatea economică pe timp de pandemie.

Deseori, acest lucru s-a tradus printr-o scădere dramatică a profitabilității și a performanței.
În momentul de față, companiile de retail au nevoie de o soluție pentru a monitoriza, printre altele, purtarea măștii de protecție în spațiile închise, precum și fluxul de clienți. Multe magazine au ales să transfere respectivele sarcini către angajați, însă această variantă a avut un rezultat nedorit prin expunerea sănătății personalului și disconfortul vizitatorilor. Provocarea managerilor este de a găsi și implementa o soluție eficientă și neintrusivă de monitorizare care să își justifice costul de adoptare, chiar și după ce lucrurile vor reveni la normal.
ELKO România propune o astfel de soluție prin intermediul tehnologiei video oferite de partenerii săi, Milestone Systems și Axis Communications. Milestone este furnizorul platformei de management video XProtect, o platformă capabilă să gestioneze sisteme de supraveghere video și, prin anumite module și extensii software, să ofere analize amănunțite pe baza acestuia. Aplicația integrează cu o compatibilitate vastă diferite echipamente de supraveghere video și oferă control de la distanță utilizatorului prin intermediul platformelor online pentru desktop și mobil.
În practică, cu ajutorul platformei Milestone XProtect și a elementelor hardware și software necesare în cadrul unei soluții pot fi numărate persoanele din magazin, se pot detecta momentele când distanțarea socială este compromisă și poate fi alertat personalul din magazin atunci când un client nu poartă mască de protecție. Cu ajutorul alertelor setate în aplicație, angajații pot fi anunțați atunci când apare o abatere de la reguli, iar aceștia vor urma protocolul necesar. Un astfel de sistem integrat este eficient și confortabil pentru toate părțile interesate. Milestone pune la dispoziție mai multe variante de buget care să acopere caracteristicile necesare și să facă posibilă adaptarea în funcție de nevoile clientului. Pentru companiile mai mici, de tip IMM, care doresc să se convingă de capabilitățile sale,  compania oferă gratuit versiunea XProtect Essential+.
XProtect este un platformă versatilă la care se pot adăuga module pentru a acoperi diferite funcționalități specifice implementării. În cazul proiectelor de retail, menționăm modulul XProtect Retail care face posibilă corelarea în timp real a fluxului camerelor video cu datele financiare provenite de la casele de marcat sau bancomate. Orice incident sau tentativă de fraudă vor putea fi astfel mult mai bine documentate și soluționate în cel mai eficient mod.
Axis Communications prezintă o soluție pe partea hardware optimă pentru monitorizarea video în spațiile închise. Recent apărut pe piață, modelul AXIS M3065-V de camere tip „dome" vine cu tehnologia necesară pentru un sistem de securitate video bine pus la punct. Aceste camere au o construcție ultra-portabilă și discretă, înregistrează la calitate Full HD 1080p și pot transmite imagini clare în cadre cu luminozitate dificilă. Mai mult, camerele sunt capabile să producă analiză de date pe baza fluxului de imagine prin intermediul aplicațiilor native precum AXIS People Counter. Acest echipament poate fi integrat de asemenea și cu Milestone XProtect menționat mai sus. AXIS M3065-V este un model de buget care nu face compromisuri la calitate și performanță și este ideal pentru implementarea în magazine, recepții de hotel,  în restaurante și alte spații închise.
Așadar, pe timp de pandemie, ELKO Romania vine în întâmpinarea retailerilor cu propuneri pentru a gestiona aglomerația din spațiile închise într-un mod neintrusiv și eficient. Soluțiile prezentate își păstrează utilitatea și după ce lucrurile revin la normal. Un ghid Milestone recent apărut demonstrează flexibilitatea funcțiilor unui sistem de supraveghere video modern. Tehnologia de supraveghere video poate aduce beneficii nu doar pe planul securității, ci și în opțiunile de marketing. Un manager va putea să centralizeze date demografice, date utile despre comportamentul clienților și zonele de interes din magazin care pot ajuta la luarea deciziilor în ceea ce privește optimizarea programului angajaților, rearanjarea mărfurilor și amplasarea dinamică a ofertelor. Ghidul complet care prezintă nouă metode prin care tehnologia video ajută companiile din domeniul retail să respecte regulile împotriva Coronavirus și să optimizeze experiența oferită clienților poate fi obținut de la link.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:08:57 Ora de vară a Europei de Est