Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Este foarte important pentru noi toți să ne adaptăm, să fim alături de copii și să continuăm învățarea în orice condiții”

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării:

„Este foarte important pentru noi toți să ne adaptăm, să fim alături de copii și să continuăm învățarea în orice condiții”

Ministerul Educației și Cercetării a organizat astăzi, 5 octombrie 2020, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I" din Capitală, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Educației.

Cu acest prilej, ministrul Monica Anisie a mulțumit cadrelor didactice care, cu vocație și dăruire, își desfășoară activitatea indiferent de dificultăți, exprimându-și, în același timp, recunoștința pentru modul în care acestea au înțeles să-și ducă misiunea mai departe în condiții de criză.
 „Îi felicit pe toți profesorii care au avut abilitatea de a gestiona criza, de a face față provocărilor și de a se adapta, astfel încât educația să continue! Este demnă de apreciere și merită admirația noastră disponibilitatea atâtor cadre didactice care și-au demonstrat asumarea exemplară a menirii pe care o au în educație și implicarea necondiționată. Adaptabilitatea este cuvântul-cheie și cred că este foarte important pentru noi toți să ne adaptăm, să fim alături de copii și să continuăm învățarea în orice condițiiNe îndreptăm astăzi gândul de recunoștință către toți acești profesori, subliniind că ei merită aprecierea noastră nu doar o dată pe an, cu prilejul acestei sărbători, ci au nevoie de sprijinul nostru constant. Tuturor cadrelor didactice care fac cinste profesiei, le transmit aprecierea și susținerea mea!", a declarat ministrul Monica Anisie.
La rândul său, consilierul de stat la Cancelaria primului-ministru, Sorin Costreie, a subliniat importanța continuării procesului de învățare prin adaptare la noile realități:
Învățarea este adaptare, iar virtualul este noua realitate. Trebuie, așadar, să ne adaptăm, să ne învățăm elevii și studenții noștri atât online, cât și offline, după caz. Educația este pentru oameni și despre oameni. Mirarea și entuziasmul copiilor noștri trebuie hrănite. Nu rămâneți cantonați în conținuturile materiilor pe care le predați!"
La eveniment au mai fost prezenți subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, Oana Moșoiu, secretarul științific al Unității de Cercetare în Educație - Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație, Gabriela Noveanu, psihologul Nicoleta Albert, președinte al Asociației Proacta Edu, partener al Ministerului Educației și Cercetării.
De asemenea, au intervenit prin Skype Luminița Plătică, directorul Școlii Gimnaziale Pardina (Tulcea), Alexandru Mâță, profesor de limba franceză și inspector de specialitate în cadrul I.S.J. Vaslui, Codruța Țerbea, profesor de tehnologie în Italia, Dana Ionescu, profesor de istorie și director adjunct al unui colegiu din Montreal și Oana Dobrescu, jurnalist, corespondent TVR în Spania. (B.C.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 07:32:46 Ora de vară a Europei de Est