Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

25 septembrie - Ziua Europeană a Sportului Școlar 2020, ediția a V-a

La Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul”, Oradea

25 septembrie - Ziua Europeană a Sportului Școlar 2020, ediția a V-a

Ziua Europeană a Sportului Școlar, anul acesta s-a desfășurat în 25 septembrie, ultima zi de vineri din luna septembrie 2020, fiind parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2020.

Activitatea este coordonată de Federația Maghiară a Sportului Școlar, International Sport and Culture Association Danemarca, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +.
Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european, atât cât poate fi ea făcută în contextul pandemiei.
Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", în calitate de partener al Zilei Europene a Sportului Școlar 2020, ediția a V-a, a comemorat această zi prin activitatea sportivă ,,Sport și atletism pe timp de pandemie".
La această activitate au participat în total 25 de elevi din clasele a IX-a B, a IX-a D și a IX-a L, alături de profesorii KristóTünde, Tipi Izabella și directorul Colegiului, prof. dr. Filimon Ruben.
Activitatea extrașcolară a constat în exerciții de atletism, elevii fiind atenți să păstreze distanța fizică impusă de situația actuală.
Încălzirea s-a realizat prin următoarele exerciții: picioarele îndepărtate, rotări de brațe înainte, înapoi și alternativ, îndoirea trunchiului stânga-dreapta, cu brațele întinse, răsucirea trunchiului stânga-dreapta, cu brațele lateral, îndoirea trunchiului înainte cu răsucire stânga-dreapta, fandări înainte cu brațele întinse, fandări laterale, cu sprijin pe brațe. Alergare cu joc de gleznă, alergare cu genunchii la piept, alergare cu pendularea gambelor înapoi, înainte, pas săltat, alergare cu pași adăugați cu încrucișarea brațelor.
Au urmat exercițiile pentru exersarea vitezei.
Primul exercițiu: elevii, stând față în față, la semnalul dat de profesor, au alergat spre mijlocul terenului, unde au executat trei sărituri ca mingea, după care au revenit în viteză în poziția inițială standard.
După aceea elevii au fost așezați pe două coloane, iar la semnalul profesorului au alergat, în viteză, la semnele puse pe sol.
Au urmat săriturile din ghemuit și mersul fandat.
Mulțumim domnului Mihai Androhovici, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Suceava, pentru gestionarea înscrierilor pe platforma European School Sport Day, organizație desemnată de către organizatorii europeni (Hungarian School Sport Federation) să disemineze informațiile legate de acest eveniment european la nivelul României.
#ESSD2020
#BeActive
#AjsptSuceava

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:24 Ora de vară a Europei de Est