Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă

Primul nostru proiect educativ - ,,Agora”

,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă

Vineri, 25 septembrie 2020 la Școala Gimnazială Internaţională ,,Agora" Oradea, clasa pregătitoare a fost implicată într-un proiect educativ cu tema ,,Toamnă, bine ai venit!" derulat în cadrul disciplinei Abilităţi vizuale și arte plastice.

Datorită  faptului că toamna ne oferă o varietate de culori pastelate, proiectul a fost realizat din materiale naturale, cu deosebire frunze, culese din curtea şcolii. 
Lecţia a început cu o ghicitoare ,,Au plecat spre ţări cu soare /Păsările călătoare,/Căci la noi e frig şi plouă./Vântul bate cu putere/Frunzele-au căzut şi ele./În cămară adunate/Stau la sfat fructele coapte/Nu este greu de ghicit/ Ce anotimp a sosit?"/(Toamna). Astfel s-a realizat trecerea dintr-un cadru de toamnă în clasă.
Elevii au răspuns la întrebări referitoare la anotimpul autumnal, care se mai numeşte şi anotimpul schimbărilor; frunzele copacilor sunt galbene, arămii şi chiar uscate, iar bunicii fac dulceaţă de mere sau pere; din struguri se face mustul şi vinul. Iarba se îngălbenește, păsările călătoare pleacă în ţările calde, ziua se micşorează, iar noaptea creşte.
Pe tot parcursul derulării proiectului, elevii au dat dovadă de creativitate, iar la final, pe fişa de lucru (și de evaluare) au aplicat frunze arămii, galbene şi ruginii,  coama leului, acele ariciului, penele bufniţei... Fiecare elev şi-a prezentat lucrarea, descriind animalul şi culorile frunzelor, s-au făcut aprecieri individuale, iar drept recompensă, fiecare elev a fost răsplătit cu câte o diplomă de merit şi un măr roşu. Elevii Popa Radu şi Șandor Maria au recitat şi o poezie despre toamna: ,,A pornit toamna la drum,/ Lângă şcoală s-a oprit,/ Bate-n poartă şi întreabă:/ În ce clasă am venit?/ Noi răspundem cu mândrie:/ E clasa cu... HĂRNICIE"!
Protagoniștii primului nostru proiect au fost, dorim să se știe: Andronie Sebastian, Bungău Șerban, Danșe Cristian, Popa Radu, Șandor Maria și Șimon David. În realizarea proiectului, am fost sprijiniți de doamna  director Laura Pașca.
Prof. coordonator Anca Cristina Robu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Toamnă, bine ai venit!”... la noi în clasă.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:46:55 Ora standard a Europei de Est