Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, a fost inaugurată, la Oradea, Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss

Sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL)

Astăzi, a fost inaugurată, la Oradea, Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss din Oradea, licențiatăVET by EHL(Vocational Education and Training by École hôtelière de Lausanne), este inaugurată oficial astăzi, cu participarea unor diplomați străini și a unor reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.

Prima generație de studenți care, după absolvire, vor obține diplome profesionale recunoscute în întreaga lume, a început cursurile la Oradea, în cadrul Academiei de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, singura școală din România care organizează cursuri sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial.
Inaugurarea oficială are loc astăzi, 19 septembrie, la Oradea, în prezența ambasadorului Confederației Elvețiene în România, E.S. Arthur Mattli, a secretarului de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Direcția Generală Turism, Răzvan Pîrjol, a viceprimarului municipiului Oradea, Florin Birta, a reprezentanților asociațiilor și federațiilor din ospitalitate, alături de studenți ai academiei de la Oradea, formatori și manageri din industrie.
Cursanții, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 45 de ani, sunt înscriși în două programe- Culinary Professional Diploma și Hotel Administration Professional Diploma - și se vor pregăti pentru a deveni viitori experți în administrare hotelieră și alimentație publică. Prima generație de studenți ai academiei provine atât din Oradea, cât și din București, Constanța, Cluj-Napoca.
„Am fost întrebați în ultimele luni . Răspunsul este evident: România are nevoie să-și reconstruiască, într-un mod sustenabil, cultura ospitalității și să își valorifice potențialul natural unic. Aceasta nu se poate realiza decât printr-o educație de calitate care să pună clientul în centrul tuturor activităților turistice. Modelul abordat de noi este cel al învățământului elvețian dual ancorat puternic în realitatea economică. Acest sistem îmbină în mod armonios teoria și practica, precum și abilitățile tehnice și sociale, astfel încât, după absolvire, cursanții să poată valorifica toate cunoștințele dobândite în timpul studiilor", arată Christine Schillings, director general winsedswiss România.
Studenții ohma vor avea acces la educație și instruire de calitate și datorită formatorilor, profesioniști cu experiență în industria ospitalității, absolvenți ai modulelorEHL Advisory Services de specializare pedagogică specifică, în vederea obținerii certificatului de instructor obligatoriu pentru susținerea cursurilor și seminariilor EHL.
Un alt atu de care beneficiază cursanții este consilierea în vederea integrării în industrie, inclusiv prin identificarea de stagii și locuri de muncă, prin intermediul agenției de mediere pe piața forței de muncă, winsedswiss talent.
În plus, celor care vor dori să-și continue studiile în mediul universitar, la École hôtelière de Lausanne, după absolvirea cursurilor ohma, le va fi echivalat anul pregătitor obligatoriu programului universitar EHL,aceștia intrând direct în procesul de selecție.
În cadrul academiei, cursurile se susțin în limba engleză, prin urmare este necesar ca studenții să aibă minimum nivelul B2 conversațional. Curriculumul VET by EHL are integrate și cursuri de limba engleză, așadar cursanții vor putea să își dezvolte abilitățile lingvistice și vor trebui să obțină un certificat de competențe în limba engleză, la finalul studiilor. Suporturile de curs vor fi în limba engleză și în limba română.
„Avem infrastructura pentru a derula cursurile de teorie în mediul online, însă ne dorim ca predarea, teoretică și aplicată, să se desfășoare offline, respectiv în centrul ohma. Atât timp cât ne permite situația actuală, vom merge pe varianta cursurilor offline, deoarece punem accentul pe interacțiunea studenților noștri cu instructorii. În ceea ce privește partea practică, cursanții vor avea oportunitatea de a-și desăvârși cunoștințele în hotelurile și restaurantele cu care avem încheiate programe de colaborare", afirmă Radu Szekely, director programe educaționale winsedswiss education group.
Academia de Management al Ospitalității din Oradea are la bază un parteneriat între grupul educațional elvețian winsedswiss și Primăria Oradea. Autoritățile locale orădene au pus la dispoziție spațiul necesar funcționării școlii în cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma", dotat și echipat acum de către winsedswiss, conform ultimelor standarde internaționale.
winsedswiss education group (WEG), cu filiale în România, Elveția și Serbia, al cărui director general este profesorul Ray F. Iunius, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare etapă din viață, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale.
Grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education) dezvoltă pe piața din România programe de învățământ preșcolar, primar, secundar, postliceal și, în curând, universitar și postuniversitar. În acest scop, WEG derulează parteneriate cu unele dintre cele mai renumite instituții de învățământ din lume.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:09 Ora de vară a Europei de Est