Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sezonul teatral de toamnă în Cetatea Oradea și în mediul virtual

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului ,,Regina Maria” prezintă

Sezonul teatral de toamnă în Cetatea Oradea și în mediul virtual

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului ,,Regina Maria" dă startul sezonului teatral de toamnă în Cetatea Oradea și în mediul virtual cu șapte spectacole care ne vor face să uităm de monotonia cotidiană și de rutină.

Pregătiți-vă să întâmpinați primele zile arămii și încă blânde ale anotimpului autumnal îndrăgostiți, veseli, conspirativi, altruiști, receptivi, decadenți, intrigați, adolescentini, o diversitate de stări și situații, care deschid orizonturi imaginare nemărginite și creează libertatea de a visa.
Marți, 8 septembrie, de la ora 20.00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, ne îndrăgostim, cântăm și râdem cu gura până la urechi cu „Îndrăgostiții din Ancona", un spectacol muzical de Vajda Katalin, regia Andrei Mihalache.
Marți, 15 septembrie, ora 20.00, tot pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, descoperim care este destinul actorilor chemați la Elsinor de către prințul Hamlet pentru a da în vileag fapta care a dus la moartea tatălui său, în „Capcana lui Hamlet", o adaptare după Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău.
Joi, 17 septembrie, ora 20.30, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea altruismul unor animăluțe simpatice vă vor surprinde, mai ales când va fi alternat de egoismul și opacitatea umană, în spectacolul „O poveste foarte simplă", de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu.
Sâmbătă, 19 septembrie, ora 20.00, revenim pe scena mobilă din Cetatea Oradea cu spectacolul „Creștini", de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban, pentru care actorul Răzvan Vicoveanu, care interpretează rolul Joshua,  a primit o nominalizare la categoria Cel mai bun actor în rol secundar la ediţia a XXVIII-a a Premiilor UNITER. Îi urăm mult succes și sperăm să câștige premiul, pentru că îl merită cu adevărat.
Duminică, 20 septembrie, ora 19.00, vă invităm să vă așezați confortabil în fotoliul de acasă și să urmăriți on-line spectacolul „Șarpele în iarbă", o poveste plină de intrigă și suspans, scrisă de Alan Ayckbourn și regizată de Sebastian Lupu.
Joi, 24 septembrie, de la ora 20.00, ne îmbrăcăm frumos și ajungem la timp în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, unde avem întâlnire cu „Domnișoara Iulia", un text considerat o capodoperă a scriitorului August Strindberg, regizat de Alexandru Weinberger-Bara, care vorbește despre (aproape) imposibila evadare din sine...
Marți, 29 septembrie, de la ora 20.00, pe scena mobilă din Cetatea Oradea „Profu' de franceză" ne va oferi o lecție despre cum să fii adolescent în ziua de astăzi și care sunt intrigile și tensiunile care animă spiritele tinere, creând un spectacol original, vesel și plin de viață, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, regia Dan Mirea.
Cum cele mai reușite planuri sunt cele făcute din timp, nu amânați prea mult și cumpărați bilete de pe platforma online Eventim.ro. Dacă timpul nu vă permite ori v-ați decis pe ultima sută de metri, puteți achiziționa bilete și începând cu o oră înainte de începerea spectacolului de la fața locului, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag să retrăim împreună magia scenei!
Florina Dometi,
secretar literar
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Sezonul teatral de toamnă în Cetatea Oradea și în mediul virtual.

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 18:01:26 Ora de vară a Europei de Est